CATTI2003年12月英语三级口译综合能力试题及答案

来源:网络 2019-04-10

CATTI2003年12月英语三级口译综合能力试题

Part I.
A. Listen to the following passage and then decide whether the statements below are true or false. After hearing a short passage, blacken the circle ofTrueon the answer sheet if you think the statement is true, or blacken the circle forFalseif it is false. There are ten statements in this part of the test, with one point each. You will hear the passage only once.

1. Emma is my grandmother.
True
False
2. Emma seldom allowed my mother to go to parties.
True
False

3. One Halloween, Emma decided to punish my mother because she didnt go to school.
True
False

4. My mother was confined to her room for an entire year.
True
False

5. To punish her, Emma forbade my mother to eat.
True
False

6. At the age of fourteen, my mother found work and moved out of Emmas house.
True
False 

7. My mother loved extracurricular athletics and drama.
True
False 

8. I never received love, attention and guidance from my mother.
True
False 

9. My mother didnt know how to care for her own home and children.
True
False 

10. My mother took care of two kids for room, board and three dollars a week.
True
False

#p#副标题#e#

 

B. Listen to the following short statements and then choose one of the answers that best fits the meaning of each statement by blackening the corresponding circle. There are ten questions in this part of the test, one point for each question. You will hear both the statement and the question only once.

11. Which of the following statements is true according to what you have heard?
? a. I will eat lunch very quickly.
? b. I will have lunch before the meeting.
? c. I will eat lunch at the meeting.
? d. I will eat lunch while jogging.

12. What did he do?
? a. He telephoned me.
? b. He picked up the phone.
? c. He put the receiver down.
? d. He put my hanger up

13. When can I go to see her?
? a. On weekends.
? b. Whenever I want.
? c. Anytime except weekends.
? d. When she wants to see me.

14. Who is going to London?
? a. Mary.
? b. Susan and Mary.
? c. Susan.
? d. Neither Susan nor Mary

15. Which of the following statements is true about his friend?
? a. Writing exhausts his friend.
? b. His friend collects a lot of things to write.
? c. His friend always has enough material to write on.
? d. His friend is doing research to write a paper.

16. What is suggested for your investment?
? a. Distributing your money among different companies.
? b. Investigating the company before investment.
? c. Dont invest all your money.
? d. Comparing different companies before investment.

17. What did the person do during the vacation?
? a. Stayed at home.
? b. Exhausted myself.
? c. Hardly had any rest.
? d. Dont know.

18. What is said about the research paper?
? a. The paper came out as short as I expected.
? b. Actually the paper was long enough to cover it.
? c. The paper was short enough to present.
? d. The paper turned out better than I had expected

19. Generally speaking, how many students fail this course?
? a. A few.
? b. Many.
? c. None.
? d. All.

20. How big is the house he moved in?
? a. As big as the old one.
? b. Twice as big as mine.
? c. As big as mine.
? d. Twice bigger than mine.

#p#副标题#e#

 

Part II
Listen to the following passages and then choose the best answer to each question by blackening the corresponding circle. You may need to scribble a few notes in order to answer the questions satisfactorily. There are three passages in this part, each with five questions. And each question carries two points. You will hear the passages only once

Passage One

21. Where and when was my grandfather married?
? a. In Washington in 1885.
? b. In Washington in 1860.
? c. In Michigan in 1885.
? d. In Michigan in 1860.

22. When did I decide to find out aboutAunt Maggie”?
? a. three years ago.
? b. When my father died.
? c. About 85 years after my correspondence with her.
? d. When I was nineteen.

23. How did I find L. Rarick?
? a. The telephone operator helped me.
? b. I got her name and number from the yellow book.
? c. I got her number from Charles.
? d. I got her address from my father.

24. When I reached L. Rarick, she was ___________.
? a. Very suspicious
? b. Greatly surprised
? c. Embarrassed
? d. Unhappy

25. Which of the following is not true aboutAunt Maggie”?
? a. Her name was Margaret Rarick.
? b. She was my grandfathers half sister.
? c. She kept her maiden name.
? d. She was L. Raricks grandma
 

#p#副标题#e#

 

Passage Two 

26. What kind of people were early colonial newspapers designed for?
? a. Business people.
? b. Elite.
? c. Immigrants.
? d. People in the cities.

27. Which of the following did not contribute to the popularization of newspapers?
? a. New technology and compulsory education.
? b. Industrialization.
? c. Population growth.
? d. Urbanization.

28. When was the United States transformed into a truly industrial country?
? a. In the twentieth century.
? b. At the turn of the last century.
? c. During the Civil War.
? d. Between the end of the Civil War and the turn of the 20th century.

29. Which of the following are the two largest American wire services?
? a. Associated Press and United Press International.
? b. AFP and United Press International.
? c. Associated Press and Reuters.
? d. AFP and Associated Press.

30. According to the passage, which of the following is the most severely criticized function of the mass media?
? a. The function to influence.
? b. The watchdog function.
? c. The function to advertise.
? d. The function to inform.

Passage Three

31. What is the common opinion about age and work?
? a. Work gets a lot easier after the age of 40.
? b. Most of ones work is done before the age of 40.
? c. There isnt much work to do after the age of 40.
? d. Work gets more difficult after the age of 40.

32. What does the speaker think about age and work?
? a. Generally speaking, work gets much easier after 40.
? b. Generally speaking, work gets much harder after 40.
? c. Age and work are not correlated.
? d. He is undecided.

33. What should not be valued after one is 40?
? a. The ability to work long hours.
? b. Judgment.
? c. Professional skills.
? d. Experience.

34. According to this passage, what should you do after 40?
? a. Change your life style.
? b. Take things easy.
? c. Challenge the things you didnt do well before.
? d. Find out what you are good at.

35. What is the key to success in the speakers opinion?
? a. Know your strengths.
? b. Learn the right style of life from others.
? c. Keep learning.
? d. Accept your limits
 

#p#副标题#e#

 

Part III
Parts of the following text are missing. While listening to the tape, complete the passage by filling in each blank space with an appropriate word or words. There are 20 blanks, each carrying one point. You will hear the passage only once.

WASHINGTON. The Bush administration has _____________ for the first time that it may be willing to ______________ a multinational force in Iraq to operate under the _______________ of the United Nations as long as _______________ by an American.
The idea was described by Richard L. Armitage, the deputy secretary of state, as just "_____________________" in discussions at the United Nations. It was first ____________ publicly last week by Kofi Annan, the United Nationssecretary general.
Mr. Armitage's remarks, made ___________ to regional reporters and released by _________________________ today, represent _____________________ in course for the administration, which has until now insisted that all _____________________ matters in Iraq remain under total American control. Allowing the United Nations ___________________ would be intended to win the support of the Security Council for ___________________ authorizing the _____________ occupation of the country.
In his remarks, Mr. Armitage __________ to discuss the plans _______________, saying, "I don't think it helps to ____________________ publicly right now." But he described the arrangement under consideration as "a multinational force _____________________" in which "the American would be the U.N. commander.”
On Monday, Defense Secretary Donald H. Rumsfeld was asked whether he could ____________ American troops fighting ___________________________. His answer: "I think that's not going to happen." But he went on to rule out only "____________________________" meaning by the United Nations, whose troops wear blue helmets over a peacekeeping force in Iraq.

Part IV Listen to the following passage. Write a short summary of around 150 words of what you have heard. This part of the test carries 30 points. You will hear the passage only once.

参考答案
Part I

A (10 points, 1 point per question)
1. False   2. True   3. False   4. False   5. False
6. True    7. True   8. False   9. False   10. True

B (10 points, 1 point per question)
11. a   12. c   13. b   14. c   15. c
16. b   17. a   18. d   19. a   20. b

Part II (30 points, 2 points per question

21. d   22. c   23. a   24. b   25. c
26. b   27. c   28. d   29. a   30. d
31. d   32. a   33. a   34. b   35. a

Part III (20 points, 1 point per blank

1. signaled   2. allow   3.sponsorship
4. it is commanded   5. one idea being explored   6. hinted at
7. on Tuesday       8. the State Department      9. a potential shift
10. military, economic and political                11. a leadership role
12. a new mandate   13. American-led           14. declined
15. in any detail      16. throw them out          17. under U.N. leadership
18. envision         19. under United Nationscommand
20. a blue-hatted leadership

Part IV Passage for Summary Writing (30 points

In this part, examinees listen to a passage first and then are given 25 minutes to write a summary of what they have heard. The summary should be around 150 -200 words and include the main ideas. Reference to the scoring plans is provided.

1. A three-year-old Brooklyn girl who suffered a skull fracture and malnourishment died yesterday morning.
2. The parents were arrested on abuse charges before, but now a grand jury is to weigh charges against them in the death.
3. The mother said that the child was not hers and she had recently been smuggled into U.S. from Mexico.
4. Yesterday the parents were both accused of endangering the welfare of a child and reckless endangerment.
5. Both pleaded not guilty and were held without bail.
6. The abuse of the little girl was more the rule rather than the exception.
7. Punishment was not limited to withholding food and beatings.
8. The mother was 23. The couple live with their daughter and the womans five-year-old boy with another man.
9. The father, 19, favored the girl over the boy. The mother eventually took out her frustration on the girl.
10. It remained unclear exactly how the little girl suffered the skull fracture and cerebral bruising.
11. An autopsy will be performed today, which will determine whether more serious charges are brought.

 




相关文章