2011英语四级预测题及答案详解(3)

来源:网络 2019-02-22

Part I Writing (30 minutes)
  Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a letter. You should write at least 120 words following the outline given below in Chinese:
  给你的外国朋友写一封信,告诉他(她)你已经被美国的一所大学录取,但你苦恼的是自己的听力和口语水平不够,你想寻求他(她)对于如何提高听力和口语的建议。
 
Part II Reading Comprehension (skimming and Scanning) (15 minutes)
  Directions: In this part, you will have 15 minutes to go over the passage quickly and answer the questions on Answer Sheet 1.
  For questions 1-7, mark
  Y (for YES) if the statement agrees with the information given in the passage;
  N (for NO) if the statement contradicts the information given in the passage;
  NG (for NOT GIVEN) if the information is not given in the passage.
  For questions 8-10, complete the sentences with the information given in the passage.
  
Robot Cars to Do Battle in Desert Race
  
       When 15 competitors lined up in Nevada last year for the U.S. Defense Department's first million-dollar robot race, hopes were high. The challenge: to drive a vehicle without a human driver or remote control some 150 miles (241 kilometers) through the Mojave Desert.
  But those hopes quickly went up in a cloud of dust as most robots barely managed to get off the starting line. The best performer, a modified Humvee built by engineers at Pennsylvania's Carnegie Mellon University, traveled 7 miles (11 kilometers) before breaking down.
  To robot devotees(热爱者), however, it was a minor hiccup.
  No surprise, then, that 43 teams showed up to try out for this year's race, dubbed(被称作) the Grand Challenge. For the past week, teams ranging from garage enthusiasts to well-funded university engineers have been fine-tuning their machines at qualifying rounds here at the California Speedway in Fontana, California. (Watch the robots in action in our exclusive video.)
  Twenty-three finalists were announced Thursday for Saturday's Grand Challenge. The 175-mile (282-kilometer) course starts and finishes in Primm, Nevada.
  The race promises to be even tougher than last year's run. But 18 months is an eternity in the robotics world, and the technology has vastly improved.
  Organizers believe several teams have a real shot of finishing the race in less than ten hours to earn the grand prize of two million U.S. dollars.
  "When the first team out of the chute(斜道)—Mojavaton, a small team out of Coloradomade it successfully around the 2.2-mile (3.5-kilometer) qualification course, I knew right there and then that we had something special," said Ron Kurjanowicz, the chief of staff for the Pentagon's Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), which is sponsoring the race.
  Unknown Course
  The aim of the Grand Challenge, Defense Department officials say, is to spur development of autonomous ground vehicles that can operate in dangerous environments, such as war zones, keeping soldiers out of harm's way.
  A U.S. Congress mandate(训令)requires that one-third of military ground vehicles drive themselves by 2015, but the technology to meet that mandate does not yet exist.
  So the government looked to enterprising teams to develop the technology for driverless vehicles, sweetening its offer with the two-million-dollar purse.
  None of the 23 teams knows what lies ahead for this year's race. DARPA won't reveal the exact route until two hours before the start of the race on Saturday.
  But the obstacles on the Fontana qualification course-including a steelenforced tunnel that wipes out a vehicle's global positioning systemare made to resemble the rugged, real-life conditions that the vehicles will have to navigate.
  The vehicles use sensors such as lasers, cameras, and radar to help them avoid obstacles such as rocks and cliffs. The computer's brain has to figure out how to resolve unexpected conflicts, like a boulder sitting in the middle of the road.
  "Think about all the decisions that you and I have to make when we drive from our house to the store," Kurjanowicz said. "These vehicles have to do the same thing, without a driver."
  Among the top contenders in Saturday's race is TerraMax, a massive truck originally built by the Wisconsin-based Oshkosh Truck Corporation for the U.S. Marine corps.
  In last year's race, TerraMax managed to go only 1.2 miles (2 kilometers). Team leader Gary Schmiedel expects to do much better this year. He pointed to the new all-wheel steering feature on the truck as an important addition.
  "We can move this large, 15-ton (13.5-metric ton) payload vehicle in a turn that's equivalent to that of a Humvee," he said.
  Ghostrider
  The resources of teams like TerraMax or Carnegie Mellon University, which has two vehicles in the race this year, are a far cry from those of some of the other competitors, including inventors, electricians, and even a high school team.
  One entry, from a Southern California team of engineers, racers, and hot-rodders, is called It Came From the Garage. It has a beer keg(小桶)stuck on the back and an on-off switch that says "brain."
  "Most of the schools and organizations we're up against are just accessorizing conventional vehicles," said team leader Chris "C.J." Pedersen, a former actor. "Our [vehicle] is a custom-built, 21st-century hot rod... complete with hood scoop and exhaust coming off the side."
  Anthony Levandowski, a robotics builder from Berkeley, California, is back with Ghostrider, the only motorcycle robot in the qualifications. Studded with sensors and computers, it toppled (翻倒)over after 3 feet (1 meter) in last year's race.
  Levandowski, who had to postpone his graduate studies when he couldn't find a faculty advisor who believed it would be possible to build the motorcycle robot, says his vehicle has some distinct advantages.
  "We're smaller and go a lot more places," he said while tinkering with the robot before another trial run. "We're also a lot less expensive. This bike costs as much as a tire or a wheel of some of these other guys' machines."
  Smart Money
  Neither Ghostrider nor It Came From the Garage made the final cut this week's qualifying races.
  However, another crowd-pleaser, Cajunbotor the Ragin' Cajuna converted all-terrain vehicle developed by a team from the University of Louisiana in Lafayette, did.
  The smart money in Saturday's race may be on Stanley, a converted Volkswagen Touareg made by a team at California's Stanford University. It was the only vehicle that didn't hit an obstacle in the trial runs.
  Even if none of the vehicles finishes the race this year, DARPA's Kurjanowicz said, the event has succeeded in galvanizing robotics developers and pushing the creation of new technologies.
  "The beauty of the Grand Challenge is that it doesn't tell people how to solve the problem," he said. "The community has come up with its own elegant solutions."
  1. The passage mainly describes the advantages and disadvantages of robot car races.
  2. Last year's robot race in Nevada was a great success.
  3. It is a surprise that up to 43 teams came for this year's race called the Grand Challenge.
  4. The Pentagon's Defense Advanced Research Projects Agency(DARPA) is sponsoring the race.
  5. The aim of the Grand Challenge is to spur development of autonomous ground vehicles.
  6. Ghostrider and It Came From the Garage both made the final cut at this week's qualifying races.
  7. TerraMax will finish the race and win the grand prize of two million U.S. dollars.
  8. The obstacles on the Fontana qualification course are made to resemble the ________________.
  9. The only motorcycle robot in the qualifications is ________________.
  10. The only vehicle that didn't hit an obstacle in the trial runs is ________________.

Part III Listening Comprehension (35 minutes)(略)

Part IV Reading Comprehension (Reading in Depth) (25 minutes)
  
       Section A
  Directions: In this section, there is a passage with ten blanks. You are required to select one word for each blank from a list of choices given in a word bank following the passage. Read the passage through carefully before making your choices. Each choice in bank is identified by a letter. Please mark the corresponding letter for each item on Answer Sheet 2 with a single line through the center. You may not use any of the words in the bank more than once.
  Questions 47 to 56 are based on the following passage
  A sunflower is a sunflower. A mobile phone is a mobile phone. But can you 47 the two to do something for your local 48 ?
  It may well be possible. When you have finished with your mobile phone you will be able to 49 it in the garden or a plant pot and wait for it to flower.
  50 , a biodegradable (生物可降解的)mobile phone was introduced by scientists. It is hoped that the new type of phone will encourage 51 to recycle.
  Scientists have come up with a new material over the last five years. It looks like any other 52 and can be hard or soft. and able to change shape. Overtime it can also break down into the soil without giving out any toxic 53 . British researchers used the new material to develop a phone cover that contains a sunflower seed. When this new type of cover turns into waste, it 54 nitrates(硝酸盐). These feed the seed and help the flower grow.
  Engineers have designed a small 55 window to hold the seed. They have made sure it only grows when the phone is thrown away.
  "We've only put sunflower seeds into the covers so far. But we are working with plant 56 to find out which flowers would perform best. Maybe we could put roses in next time," said one scientist.
  [A] Recently
  [B] consumers
  [C] chemicals
  [D] environment
  [E] combine
  [F] transparent
  [G] buy
  [H] companion [I] experts
  [J] forms
  [K] bury
  [L] paper
  [M] paper
  [N] plastic
  [O] Usually
  
     Section B
  Directions: There are 2 passages in this section. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked [A], [B], [C] and [D]. You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the center.
  Passage One
  Questions 57 to 61 are based on the following passage.
  It is difficult to imagine what life would be like without memory. The meanings of thousands of everyday perceptions, the basis for the decisions we make, and the roots of our habits and skills are to be found in our past experiences, which are brought into the present by memory.
  Memory can be defined as the capacity to keep information available for later use. It not only includes "remembering" things like arithmetic or historical facts, but also involves any change in the way an animal typically behaves. Memory is involved when a rat gives up eating grain because he has sniffed (嗅出)something suspicious in the grain pile.
  Memory exists not only in humans and animals but also in some physical objects and machines. Computers, for example, contain devices for storing data for later use. It is interesting to compare the memory storage capacity of a computer with that of a human being. The instant access memory of a large computer may hold up to 100,000 "words"—string of alphabetic or numerical charactersready for instant use. An average U.S. teenager probably recognizes the meaning of about 100,000 words of English. However, this is but a fraction of the total amount of information that the teenager has stored. Consider, for example, the number of faces and places that the teenager can recognize on sight.
  The use of words is the basis of the advanced problem-solving intelligence of human beings. A large part of a person's memory is in terms of words and combinations of words. But while language greatly expands the number and the king of things a person can remember, it also requires a huge memory capacity. It may well be this capacity that distinguishes humans, setting them apart from other animals.
  57. Which of the following is TRUE about memory?
  [A] It helps us perceive things happening around us every day.
  [B] It is based on the decisions we made in the past.
  [C] It is rooted in our past habits and skills.
  [D] It connects our past experiences with the present.
  58. According to the passage, memory is helpful in one's life in the following aspects EXCEPT that ________.
  [A] it involves a change in one's behavior
  [B] it keeps information for later use
  [C] it warns people not to do things repeatedly
  [D] it enables one to remember events that happened in the past
  59. What is the author's view about computers and human beings in terms of intelligence?
  [A] Computers have better memory than a child does.
  [B] Computers are as intelligent as a teenager is.
  [C] Computers can understand as many as 100,000 words.
  [D] Human beings are far superior to computers.
  60. What is the major characteristic of man's memory capacity according to the author?
  [A] It can be expanded by language. [C] It may keep all the information in the past.
  [B] It can remember all the combined words. [D] It may change what has been stored in it.
  61. Human beings make themselves different from other animals by _______.
  [A] having the ability to perceive danger
  [B] having a far greater memory capacity
  [C] having the ability to recognize faces and places on sight
  [D] having the ability to draw on past experiences
 

#p#副标题#e#  
       Passage Two
  Questions 62 to 66 are based in the following passage.
  "Family" is of course an elastic word. But when British people say that their society is based on family life, they are thinking of "family" in its narrow, peculiarly European sense of mother, father and children living together alone in their own house as an economic and social unit. Thus, every British marriage indicates the beginning of a new and independent familyhence the tremendous importance of marriage in British life.
  For both the man and the woman, marriage means leaving one's parents and starting one's own life. The man's first duty will then be to his wife, and the wife's to her husband. He will be entirely responsible for her financial support, and she for the running of the new home. Their children will be their common responsibility and theirs alone. Neither the wife's parents nor the husband's, nor their brothers or sisters, aunts or uncles, have any right to interfere with themthey are their own masters.
  Readers of novels like Jane Austen's Pride and Prejudice will know that in former times marriage among wealthy families was arranged by the girl's parents, that is, it was the parents' duty to find a suitable husband for their daughter, preferably a rich one, and by skillful encouragement to lead him eventually to ask their permission to marry her. Until that time, the girl was protected and maintained in the parents' home, and the financial relief of getting rid of her could be seen in their giving the newly married pair a sum of money called a dowry(嫁妆). It is very different today. Most girls of today get a job when they leave school and become financially independent before their marriage. This has had two results: a girl chooses her own husband, and she gets no dowry.
  62. What does the author mean by "'Family' is of course an elastic word"?
  [A] Different families have different ways of life.
  [B] Different definitions could be given to the word.
  [C] Different nations have different families.
  [D] Different times produce different families.
  63. For an English family, the husband's duty is ________.
  [A] supporting the family while the wife is financial
  [B] defending the family while the wife is running the home
  [C] financial while the wife is running the home
  [D] independent while the wife is dependent
  64. Everything is decided in a family ________.
  [A] by the couple [C] by brothers and sisters
  [B] with the help of their parents [D] with the help of aunts and uncles
  65. What is TRUE concerning the book Pride and Prejudice?
  [A] It is the best book on marriage.
  [B] It is a handbook of marriage.
  [C] It gives quite some ideas of English social life in the past.
  [D] It provides a lot of information of former time wealthy families.
  66. With regard to marriage in Britain, present day girls differ from former time girls in ________.
  [A] the right to marry [C] choosing husbands
  [B] more parental support [D] social position

Part V Cloze (15 minutes)
  Directions: There are 20 blanks in the following passage. For each blank there are four choices marked [A], [B], [C] and [d] on the right side of the paper. You should choose the ONE that best fits into the passage. Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the center.
  
       An adult giraffe's head is about six feet above its heart. This means that to 67 enough blood up to the brain the circulatory 68 must be strong enough to keep the blood at very high pressure.
  Biologists have known for some time that giraffes solve this problem by having 69 high blood pressure, about 70 that of human beings. But an international team of biologists began to 71 about this. If giraffes have such high blood pressure, they should have a 72 problem with swelling in their legs and feet. Why don't giraffes have swollen feet?
  Giraffes should have 73 problem, too. Every time they bend heads 74 to drink, the blood should 75 to their heads and have a hard time 76 back up (when the head is down) to the heart. How come giraffes don't black out when they drink?
  The answer to the 77 feet problem, the researchers found, is that giraffes have 78 the researchers call a "natural anti-gravity suit". It 79 out that the skin and other 80 in their legs and feet are 81 stiffer and tougher than those of other 82 . As a result, the blood vessels in the leg cannot swell.
  Therefore, the blood has nowhere to go but back to the heart. What about blood rushing to the head 83 the giraffe bends down to drink? The researchers found that the giraffe's jugular vein, which 84 blood from the head back to the heart, has lots of one-way valves in it. In the giraffe's neck, there are lots of muscles that flex and relax repeatedly as the animal moves its head and sucks 85 drinking water. By squeezing the valved jugular vein, they 86 blood moving back to the heart even while the animal is drinking.
  67. [A] bring [B] produce [C] transfer [D] pump
  68. [A] structure [B] system [C] function [D] organism
  69. [A] unusually [B] generally [C] uncomfortably [D] commonly
  70. [A] half [B] multiple [C] double [D] pair
  71. [A] investigate [B] wonder [C] undertake [D] learn
  72. [A] terrible [B] unreliable [C] unsolvable [D] advisable
  73. [A] other [B] some [C] others [D] another
  74. [A] up [B] down [C] toward [D] aside
  75. [A] crush [B] brush [C] push [D] rush
  76. [A] following [B] returning [C] plowing [D] pouring
  77. [A] healthy [B] swollen [C] dreary [D] radical
  78. [A] what [B] where [C] that [D] those
  79. [A] reveals [B] indicates [C] figures [D] turns
  80. [A] tissues [B] vessels [C] pores [D] organs
  81. [A] many [B] very [C] much [D] less
  82. [A] giraffes [B] animals [C] people [D] creatures
  83. [A] whenever [B] whatever [C] however [D] wherever
  84. [A] reflects [B] releases [C] receives [D] carries
  85. [A] in [B] up [C] to [D] from
  86. [A] permit [B] prevent [C] retain [D] keep
  

Part VI Translation (5 minutes)
  Directions: Complete the sentences on Answer Sheet 2 by translating into English the Chinese given in brackets.
  87. Living in the desert has many problems, ________________________(缺水并不是惟一的问题).
  88. The production ________________________ (增加到每月500吨)by the end of this month.
  89. Some children put much emphasis ________________________(有足够的钱以便到外面去痛快享受).
  90. Please ________________________(不要忘记让你姐姐到超市买一些牛排).
  91. The students now ________________________ (宁愿上网,也不愿意到图书馆去看书).

#p#副标题#e#

答案详解:
 Part I Writing
  Dear Mark,
  You will never guess what I am going to tell you in this letter. I have received the letter of admission from Harvard University. This means I am going to do my doctor degree program this fall in America. After years of hard work, I know have finally realized my dream of being able to work in the most advanced laboratory in the world with the most outstanding top scientists in the field of genetic engineering.
  I am now very busy preparing for this trip of utmost importance in my life. I spend most of my time improving my oral and aural English. You know I have a good command of written English. In fact, I have written my papers in English, some of which have been published abroad already. But my listening and speaking ability of English is far behind. I am afraid that this poor command of listening and speaking will hinder the effective communication once I am abroad. Can you just suggest any good way of improving my oral English skills quickly? I am a bit anxious recently.
  Anyway, I will try my best.
  Hope to hear from you soon!
  Yours,
  Li Ming 

 Part II Reading Comprehension (Skimming and Scanning)
  1. N 本题考察文章的大意,可在做完后面9题后再解答。本文主要介绍有关 robot races 比赛的情况,而不是比赛的优点和缺点,故题干表述错误。
  2. N 由原文第二段首句可知,most robots barely managed to get off the starting line,这就说明比赛并不算成功,故题干表述错误。
  3. N 根据题干中的信息词 this year's racethe Grand Challenge 定位原文第四段 No surprise, then, that 43 teams... 可知题干表述错误。
  4. Y 根据题干中的信息词 The Pentagon's Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) 定位原文,可知题干表述正确。
  5. Y 根据题干中的信息词 the aim of the Grand Challenge 定位原文,发现答案在小标题 Unknown Course 下第一段,可知题干表述正确。
  6. N 小标题 Smart Money 下第一段明确指出 Neither Ghostrider nor It Came From the Garage made the final cut at this week's qualifying races,可知题干是错误的。
  7. NG 问中并未提及谁最终获得得了大奖。
  8. rugged, real-life conditions。本题内容是关于跑道(course)上设置的障碍物(obstacles)的,可推知答案在小标题 Unknown Course 下,其中第五段给出了答案。
  9. Ghostrider。答案在小标题 Ghostrider 下第四段。预读题干发现 only 这种绝对化表达,在阅读文章时要格外留意。
  10. Stanley。答案在全文倒数第三段末句。此题仍然考查了 only这种绝对化表达。

Part IV Reading Comprehension (Reading in Depth)
  Section A
  47. E 该空应填入动词原形,选项中只有EGK是动词原形。文章前两句点明两者是截然不同的东西,这里用but一转,讲能不能把两者结合起来,E最符合文章。
  48. D 本题需通读下文,对整篇文章有所了解才能得出答案。由下文的相关信息词biodegradable (生物可降解的),recycle(回收)等可知D最符合文意。
  49. K 该名前半句讲手机报废,所以极可能是把废弃的手机扔进或埋进花园,动词原形的E. G. K中,K最符合文意。
  50. A 分析空格所在句的句子结构,空格处应充当状语成分且需大写,结合词义,选项中A符合文意。
  51. B 结合句意“这种新型手机有望激励________进行回收利用”可推知此空应填入表示人的名词,故B最符合文意。
  52. N 前句提到科学家开发了一种新材料,接着谈到这种新材料像其他________一样容易塑形,这正是塑料的特性,故选N
  53. C 空格所在句意为“随着时间的流逝,它也能分解到土壤里,而且不会释放出任何有毒的________”,分解多半与化学有关,所以空格处应填入chemicals(化学物质)。
  54. J 该空需填入第三人称单数的动词形式,选项中只有J符合文意。
  55. F 该空需填入一个形容词,选项中只有FO是形容词,F(透明的)符合文意。因为只有透明的才方便工程师观察,才有下面的make sure一说。
  56. I 由句意“但我们(工程师)现在正和植物________合作…”可知,空格处应选表一类人的名词,且用可数形式,BII符合文意。
Section B
  Passage One
  57. D 推断题。由文章第一段可知,在我们过去的经验中可以找到对日常各种看法的理解、我们做决定的基础、我们习惯的根源以及我们所掌握的技能,而所有这些经验都通过记忆和现在联系在了一起,所以D正确。
  58. C 细节题。本题可采用排除法。ABD三项在文章第二、三段中均有提及,而原文中并没有提出C(记忆告诫人们不要重复做事情),故选C
  59. D 推断题。由文章第三段中的...teenager probably recognizes... 100,000 words... this is but a fraction of the total amount of information that the teenager has stored 可知,电脑与青少年都有10万单词的记忆量,但对于青少年来说,这只占大脑信息存储量的一小部分,言外之意是人脑优于电脑,所以D正确。
  60. B 细节题。文章最后一段第三句明确指出,语言可以极大地扩展人类记忆事物的数量和种类,第四句又说这一特点使人有别于动物,由此可知这是人类记忆力的主要特点,所以A正确。
  61. B 细节题。由文章最后一句指出人类强大的记忆力使人区别于其他动物,故选B
  Passage Two
  62. B 语义题。本题主要考查从下文猜测词义的能力,即对elastic的理解。由下文But引出的并列句可猜测出英国人对家庭的概念不同于其他国家的人,由此推断,不同人对家庭的定义是不一样的,因此B正确。elastic原意为“有弹性的,非固定不变的”,而该句意为“‘家庭’是一个有多种含义的词”。
  63. C 细节题。由文章第二段第三句可知,在英国家庭中,男人是女人的财政支柱(responsible for her financial support), 女人负责管家,所以C正确。
  64. A 推断题。由文章第二段最后一句可知,没有任何人能干涉夫妻俩的事——他们是自己的主人,由此可知,家里的事由夫妻俩做主,所以A正确。
  65. C 推断题。由文章第三段可知,《傲慢与偏见》讲述了当时的婚姻状况——有钱人的婚姻都由女方的父母做主,这是当时英国社会生活的一个方面,所以C正确。
  66. D 推断题。文章第三段谈到了过去和现在的女孩在决定婚姻中地位的不同,并指出现在的女孩结婚前经济就可以独立,婚姻自由,由此可知,她们的社会地位比以前有了很大提高,所以D正确。
  Part V Cloze
  67. D 词义辨析题。文章第一句就指出,成年长颈鹿的脑袋在心脏以上6英尺高的地方。空格所在句子意思是:这意味着,要________足够的血液到大脑,循环________必须足够强壮才能保持血液有很强的压力。pump除了表示“用泵抽”之意,还可以表示“(用泵拉取)注入”,符合句意,所以D正确。
  68. B 词义辨析题。由空格所在句意可知,空格处是指长颈鹿的循环系统,所以B正确。
  69. A 词义辨析题。空格所在句意为:生物学家已经发现长颈鹿有________很高的血压能解决这个问题,由此可知,这个很高的血压应该是与众不同的,所以A正确。
  70. C 词义辨析题。根据空格前面句子意思可知,空格处应该是一个表示倍数的词。double名词表示“两们”,符合句意,所以选C。前面提到长颈鹿的血压很高,所以排除A;multiple只是指“倍数,若干”,但是没有说明是多少倍,所以排除。
  71. B 词义辨析题。空格所在句子句首的but表示转折,说明句子内容与前面提到的内容不同,选项中只有wonder一词可以表达这种不同,即“一个国际生物学家小组对此表示怀疑”,所以B正确。
  72. A 词义辨析题。空格所在的句意为:如果长颈鹿的血压有这么高,那么它们会有________的问题。选项中terrible意为“很糟糕的”,unreliable意为“不可靠的”,unsolvable意为“不能解决的”,advisable意为“可取的”,只有terrible符合句意,所以A正确。
  73. D 词义辨析题。通读第三段可知,该段是在讲长颈鹿血压很高的话为什么喝水时不会晕倒这个问题,所以该空格所在句子意思是“长颈鹿还应该有另一个问题”,而不是“有其他问题”,所以D正确。排除A
  74. B 词义辨析题。根据常识可知,长颈鹿要把头低下来喝水,所以B正确。
  75. D 词义辨析题。本句意思是长颈鹿低头喝水时,血液应该________到大脑。rush意为“冲;急流”,符合句意,所以D正确。crush意为“压碎”,brush意为“刷”,push意为“推动”。
  76. C 词义辨析题。根据句意可知,长颈鹿头低下的时候,血液流回到心脏比较困难,所以C正确。return作不及物动词时虽然也可以表示“返回”,但它本身已经包含back的含义,所以排除。
  77. B 词义辨析题。联系上下文可知,如果长颈鹿血压很高,那么它们会有腿部肿胀的问题,空格所在句子就是指长颈鹿对于腿部肿胀问题的解决,所以B正确。原文第二段已经出现swollen feet这一表达,根据原词复现的原理也可知本题选B
  78. A 语法结构题。空格为所在句子从句的引导词,在从句中作宾语,所以A正确。
  79. D 惯用搭配题。选项中能与out搭配的词有figureturn, figure out表示“计算出;解决”,不合句意,排除;turn out表示“证实;发觉是”,符合句意,所以D正确。reveal意为“揭示”,indicate意为“指出”。
  80. A 词义辨析题。空格前的and说明空格处的词和skin并列,句意为“它们腿和脚上的皮肤和其它________”。tissue意为“组织”,符合句意,所以A正确。vessel意为“血管”,pore意为“小孔”,organ意为“器官”。
  81. C 语法结构题。空格后为两个形容词比较级,由此可知空格应该是能够修饰形容词比较级的词,结合句意可知长劲鹿腿和脚的皮肤和其他组织更坚硬,所以much符合句意,C正确。
  82. B 词义辨析题。由空格前的than可知,是拿长劲鹿和其他动物做比较,所以B正确。
  83. A 逻辑衔接题。空格所在句子意思是:________长劲鹿低头喝水时,血液冲向大脑怎么办?根据句意可知whenever符合,所以A正确。
  84. D 词义辨析题。空格所在句子意思为:(长劲鹿的劲静脉)能将血液从大脑________回心脏。carry符合句意,所以D正确。
  85. B 惯用搭配题。suck up意为“吸收”,suck in意为“利用;欺骗;诈取”,tofrom不能和suck搭配,suck up符合句意,所以B正确。
  86. D 词义辨析题。空格所在句意为:通过挤压劲静脉的阀门,它们能________血液流回到心脏,甚至在长颈鹿喝水的时候也能。keep符合句意,所以D正确。
  Part VI Translation
  87. of which the lack of water is not the only one
  依照给出的中文,可译为the lack of water is not the only problem,但已给出的英文部分已经是个完整的句子,所以译文应以从句的形式出现。缺水是many problems中的一个问题,故使用表示所属关系的of+which结构来引导。缺水也可译为water shortage
  88. will have risen / will rise to 500 tons per month
  riseraise都可指“升高,增长”,前者为不及物动词,后者为及物动词。本句为主谓结构,故用不及物动词riseby引起的时间状语表示了动作的截止点,意为“不迟于”,所以主句一般是完成时态,当然也可用将来时态。
  89. on having enough money to enjoy themselves outside
  put emphasis on / upon是固定短语,意为“强调,注重”,后接名词或动名词。
  90. don't forget to ask your elder sister to buy some steak in the supermarket
  动词forget后面可以跟动词不定式,也可以跟动词的-ing形式。前者意为“不要忘了去做某事”,即动作还没有发生;后者意为“不要忘了做过某事”,即动作已经发生。由于本句中的动作还没有发生,所以应用forget+动词不定式的形式。
  91. prefer netsurfing to reading in the library
  “宁愿……而不愿……”通常用prefer (doing) sth. to (doing) sth.的结构来表示,要注意的是,该结构中的to是介词,后面应跟名词或动名词。
 




相关文章