Part I Writing (30 minutes)
Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a composition on the topic: WILL PHONES KILL LETTER WRITING? You should write at least 120 words according to the outline given below in Chinese:
Part II Reading Comprehension (Skimming and Scanning) (15 minutes)
Directions: In this part, you will have 15 minutes to go over the passage quickly and answer the questions on Answer Sheet 1.
For questions 1-7, mark
Y (for YES) if the statement agrees with the information given in the passage;
N (for NO) if the statement contradicts the information given in the passage;
NG (for NOT GIVEN) if the information is not given in the passage.
For questions 8-10, complete the sentences with the information given in the passage.
Holy Squid! Photos Offer First Glimpse of Live Deep-Sea Giant
Like something straight out of a Jules Verne novel, an enormous tentacle creature looms out of the inky blackness of the deep Pacific waters.
But this isn't science fiction. A set of extraordinary images captured by Japanese scientists mark the first-ever record of a live giant squid (Architeuthis) in the wild.
The animal—which measures roughly 25 feet (8 meters) long—was photographed 2,950 feet (900 meters) beneath the North Pacific Ocean. Japanese scientists attracted the squid toward cameras attached to a baited fishing line.
The scientists say they snapped more than 500 images of the massive cephalopod before it broke free after snagging itself on a hook. They also recovered one of the giant squid's two longest tentacles, which severed during its struggle.
The photo sequence, taken off Japan's Ogasawara Islands in September 2004, shows the squid homing in on the baited line and enveloping it in "a ball of tentacles."
Tsunemi Kubodera of the National Science Museum in Tokyo and Kyoichi Mori of the Ogasawara Whale Watching Association report their observations this week in the journal Proceedings of the Royal Society B.
"Architeuthis appears to be a much more active predator than previously suspected, using its elongated feeding tentacles to strike and tangle prey," the researchers write.
They add that the squid was found feeding at depths where no light penetrates even during the day.
Despite people's fascination with this deep-sea behemoth, the giant squid's life and habits have remained largely a mystery. The little information known has been mostly based on dead and dying specimens that were caught by commercial fishing boats or washed ashore.
The mysterious creature has inspired countless sea monster tales and has been the subject of various scientific expeditions.
Since the mid 1990s there have been a number of research trips in search of giant squid. Cameras attached to deep-diving subs or sperm whales have been used to try to capture the elusive animals on film, but without success.
The Japanese researchers used sperm whales as guides to help them pinpoint likely giant squid haunts. Over the years whalers have reported finding a high number of large squid beaks in the mammals' stomachs, pegging sperm whales as primary predators of large squid.
The images are generating considerable excitement among squid experts.
"I think it's wonderful that we've finally got a picture of a living giant squid," said Richard Ellis, a research associate at the American Museum of Natural History in New York and author of The Search for the Giant Squid.
"I thought it would only be a matter of time before someone got images of Architeuthis," he added.
"After all, it's not an endangered species, not even all that rare, and it's one of the largest of all invertebrates. So the Japanese film finaly breaks through and renders the statement 'nobody has ever seen a living giant squid' inoperative."
Squid expert Martin Collins of the British Antarctic Survey based in Cambridge, England, says the new images are a "fantastic" achievement.
The marine biologist says he was skeptical that a dedicated giant squid hunt would succeed. He thought the first wild sighting would probably come by accident.
"Fair play to these guys who've made the effort, gone out there and looked in what they thought was a good area, and found it," he said.
Hunting for Clues
Collins is especially interested in clues the images might provide to the way giant squid swim and hunt in the deep ocean.
"Seeing the animals on film gives you a tremendous insight into how they live down there," he said. "It shows they are pretty active animals, and that answers a big question that's been out there for some time."
Collins says there were two competing schools of thought among giant squid experts.
"One was the idea that [giant squid] were fairly inactive and just drifted around, dangling their tentacles below them like fishing lures to catch what came by," he said.
"The other theory was that they were actually quite active. This new evidence supports this, suggesting they are active predators which can move reasonably quickly."
"The efforts the squid went to untangle itself [from the baited fishing line] also shows they are capable of quite strong and rapid movement," he added.
The study team reports that the severed tentacle repeatedly gripped the boat deck and crew after it was hauled aboard. The squid's tentacles are armed with suckers, each ringed with tiny teeth to help snare prey.
Measuring 18 feet (5.5 meters) long, analysis of the tentacle confirmed it came from a giant squid and allowed the researchers to estimate the total length of the animal.
But the researchers caution that their data assume the tentacle was severed at it base. If not, the squid may have been considerably larger. The longest giant squid on record measured 59 feet (18 meters), including its two elongated tentacles.
Shedding Light on Giant Squid
Giant squid, along with their close cousins colossal squid (Mesonychoteuthis), have the largest eyes of any animal.
"Giant squid do have particularly large eyes, which would suggest vision is important to them. Having a large eye isn't unusual in deep-sea animals-you see it quite often in fish."
The fact that the animal caught on film was swimming in total darkness suggests the species detects prey using alternative light sources. "The only light down there is likely to be light produced by other animals," said Collins of the British Antarctic Survey.
The Japanese team thinks that research techniques similar to their own could be used to bring about more close encounters with giant squid. Ellis of the American Museum of Natural History agrees.
"I'm sure we can learn a lot from an analysis of these images," he said. "And now that we have an idea of where to look for [the squid], we will undoubtedly get more pictures."
1. The passage talks mainly about the studying of a live giant squid by American scientists.
2. The giant squid was photographed 2,950 feet beneath the North Pacific Ocean.
3. The observations by Tsunemi Kubodera and Kyoichi Mori was reported in the journal Proceedings of Royal Society B.
4. The Japanese film is a breakthrough in the study of the giant squid's life and habits.
5. There are three competing schools of thought among giant squid experts.
6. The giant squid are capable of quite strong and rapid movement.
7. The longest giant squid on record measured 18 feet.
8. Giant squid, along with their close cousins colossal squid, have the largest ________________.
9. The giant squid swimming in total darkness detects prey using ________________.
10. The Japanese team thinks that research techniques similar to their own could be used to bring about more ________________.
Part III Listening Comprehension (35 minutes)（略）
Part IV Reading Comprehension (Reading in Depth) (25 minutes)
Directions: In this part there is a short passage with 5 questions or incomplete statements. Read the passage carefully. Then answer the questions or complete the staements in the fewest possible words. Write your answers in the spaces provided on Answer Sheet 2.
Culture shock is so named because of the effect it has on people when they enter a new culture. Experts have been interested in these effects and have agreed on five basic stages of culture shock. These stages are general and should only be used as a reference. Not every individual will go through each stage, and one stage may last longer than another for different individuals.
The hardest thing for most travelers to deal with is the emotional "roller coaster" they seem to be riding. One moment they feel very positive toward the new culture, and the next moment very negative. It seems common that international visitors and immigrants vacillate (犹豫不定)between loving and hating a new country. Feelings of separation and alienation can be intensified if they do not have a sense of fitting in or belonging.
Fatigue is another problem people face when entering a new culture. There can be a sense of a greater need for sleep. This is due not only to physical tiredness, but also to mental fatigue. This mental fatigue comes from straining to comprehend the language, and coping with new situations.
The impact of culture shock can vary from person to person. There can be significant differences because some people may be better prepared to enter a new culture. Four factors which play into these are personality, language ability, length of stay, and the emotional support received.
It is logical to think that when people are deprived of their familiar surroundings they will feel disoriented. One solution some have found is to bring a few small reminders of home. Pictures, wall hangings, favorite utensils, and keepsakes(纪念品)are all good candidates to make things feel more familiar. Another helpful activity is to establish little routines that become familiar over time. Even better is fitting things that were part of the regular routine back in the home country into the routine established in the new culture. This will make people feel more at home.
47. According to the 1st paragraph, experts have interests in ________________.
48. Emotional "roller coaster" refers to ________________.
49. When entering a new culture, the problems people face are ________________.
50. Coping with new situations may result in ________________.
51. According to the author, the more effective way to solve "cultural shock" is ________________.
Directions: There are 2 passages in this section. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked [A], [B], [C] and [C]. You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the center.
Questions 52 to 56 are based on the following passage.
Sixteen years ago, Eileen Doyle's husband, an engineer, took his four children up for an early morning cup of tea, packed a small case and was never seen or heard of again. Eileen was astonished and in a state of despair. They had been a happy family and, as far as she knew, there had been nothing wrong with their marriage.
Every day of the year, a small group of men and women quietly pack a few belongings and without so much as a note or a good-bye close the front door for the last time, leaving their debts, their worries and their confused families behind them.
Last year, more than 1,200 men and nearly as many women were reported missing from home—the highest in 15 years. Many did return home within a year, but others rejected the past completely and are now living a new life somewhere under a different identity.
To those left behind this form of desertion is a terrible blow to their pride and self-confidence. Even the finality of death might be preferable. At least it does not imply rejection or failure. Worse than that, people can be left with an unfinished marriage, not knowing whether they will have to wait seven years before they are free to start a fresh life.
Clinical psychologist Paul Brown believes most departures of this kind to be well planned rather than impulsive. "It's typical of the kind of personality which seems able to ignore other people's pain and difficulties. Running away, like killing yourself, is a highly aggressive act. By creating an absence the people left behind feel guilty, upset and empty."
The Salvation Army's Investigation Department has a 70 percent success rate in tracking missing people down. According to Lt. Co. Bramwell Pratt, head of the department, men and women run away for very different reasons though lack of communication is often the biggest motive. "The things that disturb a man's personality are problems like being tied up in debt or serious worries about work. And some women make impossible demands on their husbands. Women usually leave for more obvious reasons but fear is at the root of it. Men are more often prepared to give their marriage another try than women, but we are aware that, for some wives, it would be a total impossibility to return after the way they've been treated."
52. When her husband left home, Eileen Doyle ________ .
[A] could not forgive him for taking the children [C] could not understand why
[B] had been expecting it to happen for some time [D] blamed herself for what had happened
53. Most people who leave their families behind them ________.
[A] do so without warning [C] come back immediately
[B] do so because of their debts [D] change their names
54. The man or woman left behind usually ________.
[A] admits responsibility for the situation
[B] wishes the person who has left were dead
[C] feels embarrassed and useless
[D] will have no legal marriage life for seven years
55. Paul Brown regards leaving home in such circumstances as ________.
[A] an act of despair [C] the result of a sudden decision
[B] an act of selfishness [D] the result of the enormous sense of guilt
56. The Salvation Army believes that _________.
[A] most men run away because of the impossible demands of their wives
[B] men's reasons are more understandable than women's
[C] some women never give their men another chance
[D] women are often afraid to start marriage again
Questions 57 to 61 are based in the following passage.
The English have the reputation of being very different from all other nationalities. It is claimed that living on an island separated from the rest of Europe has much to do with it. Whatever the reasons, it may be fairly stated that the Englishman has developed some attitudes and habits distinguishing him from other nationalities.
Broadly speaking, the Englishman is a quiet, shy, and reserved person among people he knows well. Before strangers he often seems inhibited, even embarrassed. You have only to witness a railway compartment any morning or evening to see the truth. Serious-looking businessmen and women sit reading their newspapers or dozing(打盹)in a corner, and no one speaks. An English wit once suggested to overseas visitors, "On entering a railway compartment shake hands with all the passengers." Needless to say, he was not being serious. There is an unwritten but clearly understood code of behavior, which, if broken, makes the person immediately the object of suspicion.
It is well known that the English seldom show openly extremes of enthusiasm, emotion etc. Of course, an Englishman feels no less than any other nationality. Imagine a man commenting on the great beauty of a young girl. A man of more emotional temperament might describe her as "a marvelous jewel", while the Englishman will flatly state "Um, she's all right." An Englishman may recommend a highly successful and enjoyable film to friends by commenting, "It's not bad." The overseas visitors must not be disappointed by this apparent lack of interest. They must realize that "all right", "not bad" are very often used with the sense of "first class", "excellent". This special use of language is particularly common in English.
57. One explanation for the different character of English people is that ________.
[A] they are geographically isolated from the European continent
[B] they have nothing to do with the other Europeans
[C] they like to keep quiet among their acquaintances
[D] they tend to be reserved by naturewww.Ｅxamda.CoM考试就到考试大
58. The word "inhibited" (Line 2, Para. 2) in this passage probably means ________ .
[A] unable to have good manners [C] able to act properly
[B] unable to express and relax freely [D] able to talk freely
59. According to the passage, on entering a railway compartment, an overseas visitor is expected to ________ .
[A] inquire about the code of behavior in the train [C] shake hands with the person he knows
[B] shake hands with all the passengers [D] behave like an Englishman
60. The English way of commenting on something or somebody suggests that ________.
[A] the English are modest in most circumstances
[B] the English feel no less than any other nationality
[C] the English tend to display less emotion than they feel
[D] the English don't take a strong interest in making comment
61. What does the passage mainly discuss?
[A] The differences between the English and the other Europeans.
[B] The different character of the Englishman and its reason.
[C] The reasons for English people's shyness.
[D] The code of behavior of the nationalities in Europe.
Part V Cloze (15 minutes)
Directions: There are 20 blanks in the following passage. For each blank there are four choices marked [A], [B], [C] and [D] on the right side of the paper. You should choose the ONE that best fits into the passage. Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the center.
To be a good teacher, you need some of the gifts of a good actor: you must be able to 62 the attention and interest of your students: you must be a 63 speaker, with a good, strong, 64 voice which is fully under your control: and you must be able to 65 what you are teaching in order to make its meaning clear. 66 a good teacher and you will see that he does not sit still 67 his class: he stands the whole time when he is teaching; he walks about, using his 68 , hands and fingers to help him in his explanations, and his face to express feelings. Listen to him, and you will 69 the loudness, the quality and the musical note of his voice always 70 according to what he is 71 about. The fact that a good teacher has some of the gifts of a good actor doesn't 72 that he will indeed be able to act 73 on the stage, for there are very important 74 between the teacher's work and the actor's. The actor has to speak words which he has learnt by heart' he has to repeat exactly the 75 words each time he plays a certain part; 76 his movements and the ways in which he uses his voice are usually 77 beforehand. What he has to do is to make all these carefully learnt words and actions seem 78 on the stage.
A good teacher 79 in quite a different way. His students take an active part in his 80 : they ask and answer questions; they obey orders; and if they don't understand something, they will say so. The teacher therefore has to suit his act to the needs of his students. He cannot learn his part by heart, but must 81 it as he goes along.
62. [A] pay [B] hold [C] give [D] know
63. [A] clear [B] slow [C] quick [D] loud
64. [A] frightening [B] exciting [C] fearing [D] pleasing
65. [A] act [B] talk [C] say [D] repeat
66. [A] Listen [B] Watch [C] Look [D] Observe
67. [A] for [B] behind [C] before [D] with
68. [A] tongue [B] words [C] sound [D] arms
69. [A] hear [B] see [C] think [D] guess
70. [A] making [B] changing [C] expressing [D] giving
71. [A] talking [B] thinking [C] hearing [D] saying
72. [A] tell [B] express [C] show [D] mean
73. [A] good [B] badly [C] well [D] actively
74. [A] things [B] differences [C] points [D] jobs
75. [A] different [B] same [C] above [D] following
76. [A] just [B] never [C] ever [D] even
77. [A] read [B] known [C] fixed [D] written
78. [A] natural [B] real [C] false [D] clear
79. [A] is [B] has [C] works [D] teaches
80. [A] group [B] party [C] class [D] play
81. [A] invent [B] discover [C] teach [D] continue
Part VI Translation (5 minutes)
Directions: Complete the sentences on Answer Sheet 2 by translating into English the Chinese given in brackets.
82. We offer a range of beverage, ________________________(从矿泉水到酒精饮料都有).
83. There is a drinks reception on in Boston ________________________(为欢迎所有与会者).
84. If you eat cookies or other fattening snacks between meals, ________________________(你会变胖的)!
85. Too often we believe what accounts for other's success is some special secret or a lucky break, ________________________(但成功却很少如此神秘).
86. Any kind of exercise will do well to the heart, ________________________ (只要它能加速心跳).
Part I Writing
Will phones kill letter writing?
Today, with the quick pace of life, people, especially young people, usually do not have as much time to write letters as before. They communicate with each other through the electric line. They are becoming so dependent on telephones that some people say that one day phones will kill letter writing. But I don't think it is the case.
It is true that communicating by letters is not as convenient as by telephone. However, letter writing makes people think clearly. When a person writes, he must organize his thoughts and express his ideas and feelings more logically. In addition, letters give you a chance to read them again. Isn't it exciting to receive a letter from your parents or your friends? Isn't it pleasant to red the letter again and to feel again the excitement and the pleasantness?
So if you have time, write a letter right now, and you will certainly give your friends and your family a pleasant surprise.
Part II Reading Comprehension (Skimming and Scanning)
1. N 文章主要谈论的是日本科学家对巨型乌贼进行的研究，故本题不正确。
2. Y 由题干中的信息词 the North Pacific Ocean 定位到原文第三段第一句，可知题干表述正确。
3. Y 由题干中的信息词 Tsunemi Kubodera and Kyoichi Mori 定位原文第六段，可知题干表述正确。
4. Y 由文中小标题 Giant Breakthrough 可推知题干表述正确。
5. N 文中小标题 Hunting for Clues 下第三段明确指出 two competing schools, 由此可知题干错误。阅读中需注意表分类的数字。
6. Y 题干与文章小标题 Hunting for Clues 下第六段表述相同，可知题干正确。
7. N 文中的长度先以 feet 为单位给出，然后都用 meters 换算后放在括号里，这样很容易定位长度，可知最长的乌贼是59 feet, 故题干错误。
8. eyes of any animal。 colossal squid 只在原文末尾出现过，且用括号给出了其学名，容易定位并找到答案。
9. alternative light sources。由题干中的 darkness 可推知答案在小标题 Shedding Light on Giant Squid 下。其中第三段第一句明确给出了答案。
10. close encounters with giant squid。由原文倒数第二段可知答案。
Part III Listening Comprehension
11. C 信息明示题。女士认为卡尔今晚要发表讲话，难事说卡尔最后决定不讲了，所以C 正确。对话中的关键短语是 back out (停止不干)。
12. C 信息明示题。男士所说的 you've got a bargain 是英语中的习惯用法，意为“你买到了便宜货”，所以C 正确。
13. D 综合推断题。女士说是凌晨两点起的火，男士说消防员用了三小时将其扑灭，由此可知，火被扑灭的时间是五点，故选D。
14. B 综合推断题。男士说自己要寄一封挂号信(registration letter)，并询问女士邮资是多少，由此可知，对话双方应分别是邮局职员和顾客，所以B正确。
15. B 信息明示题。女士说昨天在萨姆的生日聚会上没见到男士，男士说他得和女友约会。由此可知，男士昨天与其女友在一起，所以B正确。
16. A 综合推断题。If only 引导的句子常用于表示对现在或过去事实的一种虚拟假设，意为“要是...该多少啊”，由此推断，女士对买了二手车感到后悔，所以A正确。
17. A 信息明示题。女士所说的 You can say that again 是英语中的习惯表达，意为“我非常同意你的看法”，由此可知，女士也非常喜欢这部电影，故选A。
18. B 信息明示题。女士提议周末出游，而男士却说老板要求他周末加班，所以B 正确。
19. A 信息明示题。男士一开始就说自己去看了医生，医生说秃顶的原因可能是遗传，而男士也提到自己父亲是秃顶，所以A正确。
20. C 信息明示题。女士说并没有什么好的办法可以解决秃顶，但她给了男士两条建议，一是不要梳理已经变秃和头发稀疏的部位，二是不要戴假发，所以C正确。
21. A 信息明示题。对话开头女士就说 welcome to "Advice" radio program, 由此可知A正确。
22. A 信息明示题。女士最后说自己的丈夫就秃顶，但她认为秃顶很合适他丈夫(suits him)，所以A正确。
23. C 信息明示题。女士明确表明学校每月组织五次旅行，故选C。
24. A 信息明示题。女士说如果有超过12个人的话，他们还会安排特殊的行程，故选A。
25. B 信息明示题。男士问该如何预约,女士回答说要在布告牌上签上自己的名字,接着还说要提前三天.故选B。
26. C 信息明示题。文章第一段指出入校前他们不需要通过任何考试，所以名为“开放大学”，C正确。
27. D 信息明示题。文章第二段指出，on the air, in other words, on radio and television， 由此可知D正确。
28. C 信息明示题。文章第二段指出，... must also spend three weeks ... 由此可知C正确。
29. A 信息明示题。文章最后指出，...will finish their studies in four or five years, 由此可知A正确。
30. D 信息明示题。文章提到 in the dispute ... which eliminates paid sick leave from the teachers' contract, 由此可知，此次争端的主要问题是学校委员会在教师合同中取消了教师带薪病假的规定，所以D正确。
34. B 信息明示题。由文章最后提到的 The Parent Board ... has urged the teachers to return to work 可知，家长委员会先前同情老师的遭遇，但现在希望老师马上回到工作岗位，所以B正确。
35. C 综合推断题。文章提到，教师协会的发言人在新闻发布会上声称罢工会一直持续到学校委员会同意开听证会解决此争端为止，由此推断，教师协会最不可能支持回校工作的命令，所以C正确。
36. hemisphere 37. species 38. centimeters 39. method
40. freezing 41.search 42. squid 43. excellent
44. They can dive as deep as 460 meters and hold their breath for up to 20 minutes.
45. The penguins jump out of the water and onto the ice. They know it is time to find a mate and reproduce.
46. In order to mate, the penguins must travel many kilometers inland from the ocean. They do this to find a safe area to spend the many months needed to produce and develop an egg.
Part IV Reading Comprehension (Reading in Depth)
47. culture shock's effects on people
文章第一段第二句中的 these effects 指的就是文章首句中的 effect, 由此可知专家对文化冲击带来的影响感兴趣，所以答案应为 culture shock's effects on people。
48. unsteady feeling toward a new culture
文章第二段第二句指出，旅行者对陌生文化的态度一会儿积极一会儿消极，并形象地将这种变化比做坐过山车，由此可知本题答案应为 unsteady feeling toward a new culture。
49. emotional "roller coaster" and fatigue
由文章第三段第一句可知，疲劳是谈么接触新文化时面临的一个问题。再由句中的 another 可知，他们还面临一个问题，即前文提到的 emotional "roller coaster"，所以答案应为 emotional "roller coaster" and fatigue
50. mental fatigue
由文章第三段最后一句 This mental fatigue comes from... 可知， coping with new situations 可能导致精神疲劳。
51. fitting some past regular routine into the new culture
文章最后一段指出，One solution...is to...Another helpful activity is to...Even better is... 由此可知，这三个方案中最有效的是最后一个，总结后可得出答案，即 fitting some past regular routine into the new culture
52. C 推断题。文章第一段最后一句指出，爱琳认为他们的家庭一直很幸福，就她所知，他们的婚姻也没有任何问题。言外之意，爱琳不知道她丈夫不辞而别的原因，所以C正确。
53. A 细节题。由文章第二段可知，每天都有一些男人和女人悄然收拾几件东西，没有留下任何纸条或说一声再见，就最后一次关上前门离家出走了。由此可知，他们离家出走并没有什么征兆，所以A正确。
54. C 推断题。文章第四段第一句指出，这样的遗弃严重打击了被遗弃者的自尊心和自信心，再结合选项可推断出，被遗弃者会觉得自己无用并感到难堪，故选C。
55. B 推断题。文章第五段第二句指出，这种人的典型性格就是漠视他人的痛苦与困难。由此可知，这种行为是自私的，所以B正确。
55. C 推断题。文章最后指出，救世军调查部的主任认为，对一些妻子而言，在受到伤害后就再也不可能回到从前的生活中了，故选C;文中虽然提到女人向丈夫提出难以实现的要求是造成男人离家出走的原因之一，但说的是 some(一些)，而非 most(绝大多数)，故排除A。
57. A 细节题。文章第一段第二句指出，据称英国人与其他国家的人性格之所以不同，与他们居住在一个与其他欧洲国家隔绝的孤岛有很大关系，所以A正确。
58. B 语义题。结合上文的 the Englishman is a quiet, shy, reserved person among people he knows well 可知，在熟人面前英国人都是安静、害羞、少言寡语的，由此推断，他们见到陌生人，更回感到拘束和紧张，所以B正确。
59. D 推断题。结合文章第二段引述的进入车厢时应该和所有乘客握手和 Needless to say, he was not being serious 可知，引述部分只是一句戏言，作者真正想要表达的意思是，外国人不能违背英国人那一套行为规则，所以D正确。
60. C 推断题。文章第三段指出，英国人很少公开表露极端的热情和情感，尽管英国人的感受并不比其他人的少，随后列举的英国人谦虚、冷漠的表达方式都表每年感了英国人对情感的表现很节制，所以C正确。
61. B 主旨题。文章主要要谈了英国人缄默、情感不外露的性格特征及其形成的原因，所以B正确。
Part V Cloze
62. B 词义辨析题。原句意为“要做一名优秀教师，你得具备做一名优秀演员的一些天赋;你必须能________学生的注意力和兴趣。”由此可知，应该意为“抓住、吸引”的单词，所以B正确。 pay attention 一般与 to 搭配，意为“注意...”，此处与句意不符，故排除A。
63. A 词义辨析题。空格后由 with 引导的部分是对 speaker 的具体说明，结合其中提到的 a good, strong...voice 可知，选项中只有 clear(清晰的)与之相符，所以A正确。
64. D 词义辨析题。 frightening 意为“令人恐惧的”， fearing意为“令人害怕的”， exciting 意为“令人兴奋的”， pleasing 意为“愉悦的，使人高兴的”，结合句意可知，D正确。
65. A 词义辨析题。文章一开始就将教师与源源的角色联系在了一起，再结合句意可知，本句所要表达的是根据教学内容进行表演以使讲解清晰易懂，所以A正确。
66. C 词义辨析题。listen 和look 为不及物动词，应与介词连用才能接宾语，故排除; observe(观察)虽然在语法上正确，但意义过于严肃，故排除;只有 watch 在意思和语法上均符合，故选C。
67. B 介词语法题。结合上下问可知，好教师并不是一动不动地坐在讲台前的，所以B正确。要注意的是，此处 class 指的是班级里的学生，而不是课程。
68. D 词义辨析题。结合空格后的 hands and fingers 可知，空格处应填入与之相近的词，以表达“教师借动作来表情达意，解释教学内容”，所以D正确。
69. A 词义辨析题。空格前的 listen to 表示“听”的动作，再结合表并列的and 及空格后的内容可知，本句所要表达的是听到教师上课时那抑扬顿挫、悦耳动听的讲课声，而 hear 表示的就是“听”的结果，所以应选A。
70. B 词义辨析题。结合上下文可知，本句的意思是教师根据所讲的内容不断改变语调，所以B正确。
71. A 惯用搭配题。选项中 talk 和say 在含义上都符合句意，但 say 是及物动词，强调说的内容，不能与 about 搭配，故排除，talk 可作不及物动词，与 about 构成固定搭配，意为“谈论”，所以A正确。
72. D 词义辨析题。 tell 意为“告诉”，express 意为“表明”，show 意为“表达”，mean 意为“意味着”，结合句意可知，D正确。
73. C 词义辨析题。act 为动词，应用副词修饰，首先可排除A;badly 意为“恶劣地、非常地”， actively 意为“意味着”，结合句意可知，D正确。
74. B 词义辨析题。由下文对演员和教师的职业特点的比较可知，此处指的应该是两者的区别，所以B正确。此处 there are differences between...and... 意为“...与...有区别”。
75. B 逻辑衔接题。上文提到，演员只需将事先背好的台词说出来就可以了，也就是说演员在演一个固定的角色时，台词都是相同的，所以用 the same，故选B。
76. D 逻辑衔接题。结合上下问可知，空格后内容与前文是递进关系，即除了台词一样以外，甚至连动作，以及说话的方式都是事先安排好的，故选D。
77. C 词义辨析题。结合上下文以及本句句意可知，台词甚至是动作，以及说话的方式都应该是事先安排好的，所以C正确。
78. A 词义辨析题。结合句意可知，演员们所要做的就是把准备好的台词和动作在舞台上自然地表演出来，所以A正确。
79. B 逻辑衔接题。结合上下文及本句句意可知，教师与演员在工作方式上有很大的区别，所以B正确。本句是过度句，与上文形成了对比。
80. C 词义辨析题。take an active part in 意为“在…中起着积极的作用”，因为本段讲的是教师的工作，所以应选C。
81. A 词义辨析题。本句的意思是“教师无法把所有要讲的内容全背下来，他必须在讲课的过程中________。”由此可知，A正确，此时 invent it 指的就是创造性地进行教学。discover 意为“发现”，指的是原本就存在的东西现在发现了，与句意不符，故排除。
Part VI Translation (5 minutes)
82. from mineral water to liquor
分析句子结构可知，本句不缺少句子成分，因此中文部分可译成短语或从句，用于补充说明 a range of beverage。“从…到…”的结构可译为 from...to...。此处还要注意 mineral 和 liquor 的拼写。
83. to welcome everyone in the conference
84. you will put on weight
“变胖”一般应译为 put on weight，而 if 引导的条件状语从句一般现在时，因此主句应为一般将来时。本句也可译为 you will find you put on weight，此处 find 意为“发觉，感到”，用以表示强调。
85. but rarely is success so mysterious
分析句子结构可知，本句不缺少句子成分，再结合中文部分的内容可知，此处中文应译成一个完整的句子，且与已有的句子为转折关系。已有的句子中，状语 too often 前置，因此此处的状语也应前置，用于表示强调。
86. provided that it quickens heartbeat
分析句子结构和中文部分的内容可知，中文部分应译成条件状语从句。provided that 常用于引导条件状语从句，且意为“只要，如果”。此外，as long as, if only 等也可引导此类条件状语从句。