2009年6月大学英语四级

来源:http://www.putclub.com 2019-02-26

Part III  Listening Comprehension (35 Minutes)
Section A
Directions: In this section, you will hear 8 short conversations and 2 long conversations. At the end of each conversation, one or more questions will be asked about what was said .Both the conversation and the questions will be spoken only once .After each question there will be a pause . During the pause, you must read the four choices marked A),B),C) and D), and decide which is the best answer. Then mark the corresponding letter on Answer sheet 2 with a single line through the centre.
11.
   A) She expected more people at her party.
   B) She enjoys entertaining small children.
   C) She threw a surprise party for her friend
   D) She has always enjoyed great popularity.
12.
   A) They are not used to living in a cold place.
   B) They feel lucky to live in Florida.
   C) They are going to have a holiday.
   D) They have not booked their air tickets yet.
13.
   A) He was pleased to get the medal.   
   B) He was very courageous.          
   C) He used to be a firefighter.
   D) He was accused of causing a fire.
14. 
   A) Make a profitable investment.    
   B) Buy a new washing machine      
   C) Get parts for the machine from Japan
   D) Have the old washing machine fixed.
15.
   A) He is pleased with his exciting new job.
   B) He finds the huge workload unbearable.
   C) He finds his office much too big for him.
   D) He is not so excited about his new position.
16.
   A) The woman is going to hold a big party tomorrow.
   B) The man has no idea what the right thing to do is.
   C) The woman doesnt know how to get to the party.
   D) The man offers to drive the woman to the party.
17.
   A) Drawing up a business plan.        
   B) Discussing a term paper.           
   C) Finalizing a contract.
   D) Reviewing a co-authored article.
18.
   A) She ordered some paper.      
   B) She had the printer repaired.    
   C) She chatted online with a friend
   D) She filled in an application form#p#副标题#e#

Questions 19 to 22 are based on the conversation you have just heard.
19.
   A) His health is getting worse.         
   B) He can no longer work at sea.      
   C) His past life upsets him a good deal.
   D) He has not got the expected pension.
20.
   A) She passed away years ago.         
   B) She used to work as a model.       
   C) She has been working at a clinic.
   D) She has been seriously ill for years.
21.
   A) She has made lots of money as a doctor.
   B) She is going to take care of her old dad.
   C) She has never got on with her father.
   D) She is kind and generous by nature.
22.
   A) He dines out with his wife every weekend.
   B) He is excellent but looks had-tempered.
   C) He does not care about his appearance.
   D) He is not quite popular with his patients.  

Questions 23 to 25 are based on the conversation you have just heard.
23.
   A) The man has sent the order to the woman by mistake
   B) Some of the telephone systems dont work properly
   C) Some of the packs do not contain any manuals.
   D) The quality of the goods is not up to the standard.
24.
   A) Send a service engineer to do the repairs.
   B) Consult her boss about the best solution.
   C) Pass the mans order to the right person.
   D) The quality of the goods is not up to the standard.
25.
   A) Ideal.                    
   B) Temporary               
   C) Partial
   D) Creative  #p#副标题#e#

Section B
Directions: In this section, you will hear 3 short passages .At the end of each passage .You will hear some questions. Boss the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A),B),C) and D). Then the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the centre.

Passage One
Questions 26 to 28 are based on the passage you have just heard.
26.
   A) It is entertaining.           
   B) It is a costly hobby.     
   C) It takes lots of time.   
   D) It requires training.
27.
   A) They can harm nearby plants
   B) They may catch some disease.   
   C) They fight each other for food.
   D) They may pollute the environment.
28.
   A) Place the food on warmer spots.
   B) Use prepared feed mixtures only.
   C) Avoid using any contaminated food.
   D) Continue the feeding till it gets warm.

Passage Two
Questions 29 to 32 are based on the passage you have just heard.
29.
   A) He will betray even his best friends.
   B) He is able to make up good excuses.
   C) He will lie whenever he wants.
   D) He tries to achieve his goal at any cost
30.
   A) She made him apologize       
   B) She readily forgave him   
   C) She broke up with him.  
   D) She refused to answer his calls.
31.
   A) Buy her a new set of tires.      
   B) Help clean her apartment.  
   C) Lend her his batteries.      
   D) Move furniture for her.     #p#副标题#e#

Passage Three
Questions 32 to 35 are based on the passage you have just heard.
32.
   A) The atmosphere they live in is rather unreal.
   B) Their parents put too much pressure on them.
   C) Its hard for them to get along with other kids.
   D) They have to live in the shadow of their parents.
33.
   A) He always boasts about his rich father.
   B) He will grow up to be good for nothing.
   C) He has too much to know the value of things.
   D) He is too young to manage his inherited property.
34.
   A) She wants Amanda to get professional care.
   B) She has no experience in raising children.
   C) She wants to show off her wealth.
   D) She has no time to do it herself.
35.
   A) The lifestyle depicted in Hollywood movies.
   B) The worship of money, beauty and pleasure.
   C) The attention the media focuses on them.
   D) The pursuing of perfection in performance.   

Section C
Directions : In this section , you will hear a passage three times .When the passage is read for the first time, you should listen carefully for its general idea . When the passage is read for the second time, you are required to fill in the blanks numbered from 36 to 43 with the exact words you have just heard. For blanks numbered from 44 to 46 you are required to fill in the missing information. For these blanks, you can either use the exact words you have just heard or write down the main points in your own words. Finally, when the passage is read for the third time, you should check what you have written .

Around 120 years ago, Ebbinghaus began his study of memory. He(36)____.on studying how quickly the human mind can remember (37)____. One result of his research is known as the total time hypothesis(假设), which simply means the amount you learn (38)____on the time you spend trying to learn it . This can be taken as our first rule of learning.
Although it is usually true that studying for four hours is better than studying for one, there is still the question of how we should use the four hours. For example, is it better to study for four hours (39)____or to study for one hour a day for four days in a (40)____?. The answer, as you may have (41)____, is that it is better to spread out the study times. This (42)____, through which we can learn more (43)____.by dividing our practice time, is known as the distribution of practice effect. Thus, (44)_________________ . But were not finished yet. We havent considered how we should study over very short periods of time. (45)________________ .Should you look at the same word in rapid succession, or look at the word and then have some delay before you look at it again ?(46)________________.

#p#副标题#e#
参考答案

11. D 12. C 13. B 14. B 15. D 16. D 17. C 18. A 19. B 20. A 21. C 22. B 23. C 24. D 25. A 26. A 27. B 28. D 29. C 30. A 31.D 32. A 33. C 34. D 35. B
36. concentrated
37. information
38. depends
39. straight
40. row
41. suspected
42. phenomenon
43. efficiently
44. Our second rule is this: it is better to study very briefly by often.
45. Let's say you're trying to learn new but rather difficult English vocabularies using a stack of cards.
46. The answer is: it is better to spread out the presentation of the words you are learning.

原文

Short Conversations

11. W: There were more than a hundred people at Kate's birthday party. How come she's got so many friends?
M: It's really no surprise. You know she was popular even when she was a child
Q: What does the man imply about Kate?
12. M: They say there'll be a snow-storm tonight, and the cold weather will last quite a few days.
W: Oh! We're so lucky, we'll be getting away for a while, and having a holiday in Florida. But let's call right now to confirm our flight.
Q: What do we learn about the two speakers?
13. W: Tony was awarded a medal for rescuing several families from the forest fire.
M: I really admire his courage.
Q: What do we learn about Tony from the conversation?
14. M: My washing machine is more than fifteen years old and it has worked just fine until last night.
W: Youll never be able to get parts for it, even from Japan. So it might be time to invest a more recent model.
Q: What does the woman suggest the man do?
15. W: I heard about your promotion, you must be thrilled.
M: Not really, the new office is huge, but the word load has doubled.
Q: What do we learn about the man from the conversation?
16. W: I cant decide what to do about the party tomorrow.
M: You dont have to go if you dont want to, but Ill be glad to give you a ride if you do.
Q: What do we learn from the conversation?
17. M: Now if you have any questions about the contract. Ill be happy to answer them.
W: Nothing comes to mind right now, but Id like to go over all the articles of the contract once more before signing it.
Q: What are the speakers doing right now?
18. M: We are out of paper for the printer. Can you please order some?
W: I completed the order form online yesterday and it will be here by noon. Ill let you know when it comes in.
Q: What did the woman do?
Long Conversation
Conversation One
W: Bob, do you know who I saw the other day? Old Jake, looking terribly depressed. Did he get pensioned off at last?
M: Yes. They made him retire after 50 years at sea. He is pretty upset about it, but what can you do? He really is pasted.
W: He is all alone, isnt he?
M: Yes, his wife has been dead for years. They had one daughter, Dories. But she went off to town as soon as she left school. And he hasnt heard from her since. I hear she is making good money as a model.
W: Maybe someone could get in touch with her. Get her to come back for a while to help?
M: I dont suppose she come. She never got on with her father. He is bit of a tough character and she is rather selfish. Oh, I expect old Jake will get by. He is healthy at least, comes into a clinic for a check regularly.
W: Are you his doctor?
M: No, my partner doctor Johnson is.
W: That bad-tempered old thing?
M: Oh, he isnt bad-tempered. He just looks it. He is an excellent doctor, taught me a lot, and he has a very nice family. His wife invites me over there to supper every week. Very pleasant.
W: yes. I teach their daughter Pen at school. She is a bit careless and lazy about her school work, but a bright little thing and very popular with her age group.  #p#副标题#e#


Questions 19 to 22 are based on the conversation youve just heard.
19. Why does old Jake look terribly depressed?
20. What do we learn about Jakes wife?
21. What does the man say about Jakes daughter?
22. What does the man say about Jakes doctor?


Conversation Two

W: Hello, Mr. Summerfield. How are you today?
M: Very well. Thank you, Ms. Green.
W: What can I do for you?
M: Well, unfortunately, there is a problem with the order we received from you yesterday. It seems we havent seen the right quantity of manuals to support the telephone system.
W: Oh, dear, thats bad news. Im very sorry to hear that, and you dont know how many packs are without manuals?
M: No, because we havent opened every pack. But in several of those that have been opened there are none, no manuals.
W: Im very sorry about this inconvenience, Mr. Summerfield. Well send out the manuals this afternoon by express mail entirely at our cost, and the manuals should arrive tomorrow or the day after at the latest.
M: All of them, right?
W: Yes. It maybe that some have them already, but we cannot be sure. So the best thing is to send out the manual for every pack.
M: Yes. Yes, I see. That would be great.
W: Please accept our apologies for this mix-up. I assure you we will do everything possible to find out why the mistake happened
M: Right. Thanks for your swift action.
W: Not at all. Thank you and goodbye for now. Do call if there is anything else.
M: All right. Thank you. Goodbye, Ms Green.
W: Goodbye.


Questions 23 to 25 are based on the conversation youve just heard.
23. What problems are the speakers discussing?
24. What does the woman promise to do?
25. What does the man think of the solution?
Passage

Passage 1

Attracting and feeding wild birds are entertaining activities that have long been enjoyed by people all over the world. Feeding birds has become so popular that prepared feed mixtures are readily available. We feed birds for many reasons. Many pleasant hours can come from watching birds. A hobby often develops into a serious study of their habits. Accurate identification of birds is usually the first goal. But observations that an amateur bird-watcher can make are really limitless. There is, however, responsibility associated with bird feeding, including a disease hazard. Attracting numbers of birds continually to the same spot can be harmful to them, particularly species that pick food from the ground contaminated by the droppings of other birds. In winter feeding efforts are most satisfying to people and are of greatest benefit to birds. During this time when fewer natural foods are available and air temperatures are lower, extra feeding can keep a bird warm and well. Once begun, feeding should never stop during these lean months. If you start a local increase of birds, be prepared to do what may be required to eliminate hazards to those you want to befriend. A constant supply of food should be given until the cold is over and spring has come. If feeding is stopped during severe weather, birds used to relying upon the feeders must starve.


Questions 26 to 28 are based on the passage youve just heard.
Q26 What does the speaker say about bird watching?
Q27 What does the speaker say about birds fed continually on the same spot?
Q28 What does the speaker suggest we do in feeding birds in winter?


Passage 2

My friend Leo makes up weak and poor excuses whenever there is something he doesnt want to do. Just two weeks ago, he was at my house when he decided he didnt want to go into work. He called his boss and said he had to get a new set of tires put on his truck. Then he sat down and watched TV with me. Not only had he lied but his excuse wasnt a very convincing one. Another time, he cancelled a date with his girlfriend at the last minute telling her he had to get a new battery for his truck. She was angry and refused to go out with him again until he apologized. Last weekend, Leo offered the poorest excuse yet. Hed promised hed help me move some furniture, from my parentshouse to my new apartment. He was supposed to bring his truck over about 8 oclock Saturday morning. I waited, and then called and left a message on his machine. About 11:30, he called and said he was sorry but hed been getting a new set of tires put on his truck. I guess hed forgotten he used the same excuse when he called his boss from my house. I think I need a new set of friends. Im beginning to get tired of Leos excuses.


Questions 29 to 31 are based on the passage youve just heard.
Q29 What does the speaker tell us about her friend Leo?
Q30 What did his girlfriend do when Leo canceled a date with her at the last minute?
Q31 What favor did the speaker ask Leo to do last weekend?    #p#副标题#e#


Passage 3

In Hollywood, everybody wants to be rich, famous and beautiful. Nobody wants to be old, unknown and poor. For Hollywood kids, life can be difficult because they grow up such an unreal atmosphere. Their parents are ambitious and the children are part of the parentsambitions. Parents pay for wasteful grand parties, expensive cars and designer clothes. When every dream can come true, kids dont learn the value of anything because they have everything. A thirteen-year-old boy, Trent Maguire, has a driver, credit cards and unlimited cash to do what he wants when he wants to. “One day, Ill earn more than my dad!” he boasts. Parents buy care and attention for their children because they have no time to give it themselves. Amenders mother employs a personal trainer, a bodyguard, a singing coach and a councilor to look after all her fifteen-year-old daughters needs. Often, there is no parent at home most days, so children decide whether to make their own meals or go out to restaurants, when to watch television or do homework. They organize their social life. They play no childhood games. They become adults before theyre ready. Hollywood has always been the city of dreams. The kids there live unreal lives where money, beauty and pleasure are the only gods. Will children around the world soon start to think the same? Or do they already?


Questions 32 to 35 are based on the passage youve just heard.
Q32 Why is life said to be difficult for Hollywood kids?
Q33 What does the speaker say about Trent Maguire, a thirteen-year-old boy?
Q34 Why does Amenders mother employ other people to look after her needs?
Q35 What will probably have negative effects on the lives of Hollywood kids?

Compound Dictation

Around 120 years ago, Ebbinghaus began his study of memory. He concentrated on studying how quickly the human mind can remember information. One result of his research is known as the total time hypothesis, which simply mean the amount you learn depends on the time you spend trying to learn it. This can be taken as our first rule of learning. Although it is usually true that studying for 4 hours is better than studying for 1, there is still the question of how to use the 4 hours. For example, is it better to study for 4 hours straight or to study for 1 hour a day for 4 days in a row? The answer, as you may have suspected, is that it is better to spread out the study times. This phenomenon through which we can learn more efficiently by dividing our practice time is known as the distribution of practice effect. Thus, our second rule of learning is this. Its better to study fairly briefly but often. But we are not finished yet. We havent considered how we should study over very short periods of time. Lets say you are trying to learn some new and rather difficult English vocabulary using a stack of cards. Should you look at the same word in rapid succession or look at the word and then have some delay before you look at it again? The answer is it is better to space up the presentations of the word you are to learn.

 

 




相关文章