2008年6月大学英语四级

来源:http://www.putclub.com 2019-03-02

2008年6月大学英语四级
PartListening Comprehension (35 minutes)
Section A
Direction: In his section, you will hear 8 short conversations and 2 long conversations. At the end of each conversation, one or more questions will be asked about what was said. both the conversation and the questions will be spoken only once. After each question there will a pause. During the pause, you must read the four choices marked A),B),C) and D),and decide which is the best answer. Then mark the corresponding letter on Answer Sheet2 with a single line through the centre.

11.
    A) Give his ankle a good rest.
    B) Treat his injury immediately.
    C) Continue his regular activities.
    D) Be careful when climbing steps.
12.
    A) On a train.
    B) On a plane.
    C) In a theater.
    D) In a restaurant.
13.
    A) A tragic accident.
    B) A fad occasion
    C) Smith's unusual life story.
    D) Smith's sleeping problem.
14.
    A) Review the details of all her lessons.
    B) Compare notes with his classmates.
    C) Talk with her about his learning problems.
    D) Focus on the main points of her lectures.
15.
    A) The man blamed the woman for being careless.
    B) The man misunderstood the woman's apology.
    C) The woman offered to pay for the man's coffee.
    D) The woman spilt coffee on the man's jacket.
16.
    A) extremely tedious.
    B) Hard to understand.
    C) Lacking a good plot.
    D) Not worth seeing twice.
17.
    A) Attending every lecture.
    B) Doing lots of homework.
    C) Reading very extensively.
    D) Using test-taking strategies.
18.
    A) The digital TV system will offer different programs.
    B) He is eager to see what the new system is like.
    C) He thinks it unrealistic to have 500 channels.
    D) The new TV system may not provide anything better.  #p#副标题#e#

Question 19 to 22 are based on the passage you have just heard.
19.
   a)a notice by the electricity board.
   b)ads promoting electric appliances.
   c)the description of a thief in disguise.
   d)a new policy on pensionerswelfare.
20.
   a)speaking with a proper accent.
   b)wearing an official uniform.
   c)making friends with them
   d)showing them his ID.
21.
   a)to be on the alert when being followed.
   b)not to leave senior citizens alone at home.
   c)not to let anyone in without an appointment.
   d)to watch out for those from the electricity board.
22.
   a)she was robbed near the parking lot.
   b)all her money in the bank disappeared.
   c)the pension she had just drawn was stolen.
   d)she was knocked down in the post office.

Question 23 to 25 are based on the passage you have just heard.
23.
   a)marketing consultancy.
   b)Professional accountancy.
   c)luxury hotel management.
   d)business conference organization
24.a)having a good knowledge of its customs.
   b)knowing some key people in tourism.
   c)having been to the country before.
   d)being able to speak Japanese.
25.a)it will bring her potential into full play.
   b)it will involve lots of train travel.
   c)it will enable her to improve her Chinese.
   d)it will give her more chances to visit Japan.  #p#副标题#e#

Section B
Directions:
    In this section, you will hear 3 short passage. At the end of each passage, you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a questions , you must choose the best answer from the four choices marked A),B),C)and D). Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the centre.

Passage One
Question 26 to 28 are based on the passage you have just heard.

26.
   a) The lack of time
   b) The quality of life.
   c) The frustrations at work.
   d) The pressure on working families.

27.a)They were just as busy as people of today.
   b)They saw the importance of collective efforts.
   c)They didn't complain as much as modern man.
   d)They lived a hard life by hunting and gathering.
28.
   a)To look for creative ideas of awarding employees.
   b)To explore strategies for lowering production costs.
   c)To seek new approaches to dealing with complaints.
   d)To find effective ways to give employees flexibility.

Passage Two

Question 29 to 31 are based on the passage you have just heard.

29.
   a)family violence.
   b)his children's efforts.
   c)her father's disloyalty.
   d)his second wife's positive influence.
30.
   a)his advanced age.
   b)his children's efforts.
   c) his improved financial condition.
   d)his second wife's positive influence.
31.
   a)love is blind.
   b)love breeds love.
   c)divorce often has disastrous consequences.
   d)happiness is hard to find in blended families.   #p#副标题#e#

Passage Three

Question 32 to 35 are based on the passage you have just
heard.

32.
   a) it was located in a park
   b) its owner died of a heart attack
   c) it went bankrupt all of sudden.
   d) its potted plants were for lease only.
33.
   a)planting some trees in the greenhouse
   b)writing a want ad to a local newspaper
   c)putting up a going out of business sign
   d)helping a customer select some purchases
34.
   a)opening an offive in the new office park
   b)keeping better relations with her company
   c)developing fresh business opportunities
   d)building a big greenhouse of his own
35.
   a)owning the greenhouse one day
   b) Securing a job at the office park
   c) Cultivating more potted plants.
   d) Finding customers out of town

Section C
Directions: In this section, you will hear a passage three times. When the passage is read for the first time, you should listen carefully for its general idea. When the passage is read for the second time, you are required to fill in the blanks numbered from 36 to 43 with the exact words you have just heard. For blanks numbered from 44 to 46 you are required to fill in the missing information. For these blanks, you can either use the exact words you have just heard or write down the main points in your own words. Finally, when the passage is read for the third time, you should check what you have written.

We're now witnessing the emergence of an advanced economy based on information and knowledge.Physical(36)__,raw materials, and capital are no longer the key(37)___ in the creation of wealth. Now, the(38) ____ raw material in our economy is knowledge. Tomorrow's wealth depends on the development and exchange of knowledge. And(39) ___ entering the workforce offer their knowledge, not their muscles. Knowledge workers get paid for their education and their ability to learn. Knowledge workers(40)____ in mind work. They deal with symbols: words,(41)___ and data.What does all this mean for you? As a future knowledge worker, you can expect to be(42) ___ , processing, as well as exchanging information. (43)____ , three out of four jobs involve some form of mind work, and that number will increase sharply in the future.Management and employees alike
(44)____ .In the new world of work, you can look forward to being in constant training(45)_. You can also expect to be taking greater control of your career.Gone are the nine-five jobs. lifetime security, predictable promotions, and even the conventional workplace, as you are familiar with.(46)___, and dont wait for someone toempoweryou. You have to empower yourself.   #p#副标题#e#

参考答案
Section A
11. A 12. C 13. A 14. D 15. D 16. B 17. A 18. D 19. C 20. D 21. C 22. C 23. A 24. D 25. B
Section B
26. A 27. A 28. D 29. B 30. D 31. B 32. B 33. C 34. C 35. A
Sectio C
36 labor/labour
37 ingredients
38 vital
39 individual
40 engage
41 figures
42 generating
43 currently
44. Will be making decisions in such areas as product development, quality control and customerssatisfaction   
45. To acquire new skills that will help you keep up with improved technologies and procedures   
46. Dont expect that the companies will provide you with clearly defined career paths

原文

Section A
Q11.
--Today's a bad day for me.I fell off a step and twistedmy ankles.
--Don't worry.Usually ankle injuries heal quickly if you stop regular activities for a while.
What does the woman suggest the man do?

Q12.
--May I see your ticket, please? I think you are sitting in my seat.
--Oh,you're right.My seat is in the balcony. I'm terribly sorry.
Where does the conversation most probably take place?

Q13.
--Did you hear Jay Smith died in his sleep last night?
--Yes,it's very sad.Please let everybody know that whoever wants to may attend the funeral.
What are the speakers talking about?


Q14.
--Have you taken Professor Young's exam before? I'm kind of nervous.
--Yes. Just concentrate on the important ideas she's talked about in the class,and ignore the details.
How does the woman suggest the man prepare for Professor Young's exam?

Q15.
--I'm so sorry, sir. And you'll let me pay to have your jacket cleaned, won't you?
--That's all right. It could happen to anyone. And I'm sure that coffee doesn't leave lasting marks on clothing.
What can we infer from the conversation?

Q16.
--Have you seen the movie "the departed"? The plot is so complicated that I really got lost.
--Yeah.I felt the same. But after I saw it a second time,I could put all the pieces together.
How did the two speakers find the movie?

Q17.
--I'm really surprised you got an A on the test. You didn't seem to have done a lot of reading.
--Now you know why I never miss a lecture.
What contributeto the woman's high score?

Q18.
--Have you heard about the new digital television system? It lets people get about five hundred channels.
--Yeah,but I doubt that will have anything different from what we watch now.
What does the man mean?

Now you will hear the two long conversations
Conversation one
W: Gosh, have you seen this, Richard?
M: See what?
W: In the paper, it says theres a man going round pretendinghe is from the electricity board. He is been calling at people's homes, saying he is check that all their appliances are safe. Then he gets around them to make him a cup of tea, and while they out of the room, he steals their money, handbag, whatever, and makes offwith it.
M: But you know Jean, it's partly their own fault. They should never let anyone like that in unless you are expecting them.
W: It's all very well to say that, but someone comes to the door and says electricity or gas. And you automaticallythink they are ok. Especially they flashed a card to you.
M: does this man have an ID then?
W: Yes, thats just it. It seems he used to work for the electricity board at one time. According to the paper, the police are warning people especially pensioners. Not to admit anyone unless they have an appointment. It's a bit sad. One old lady told them, she's just been to the post office to draw her pension, when he called, she said he must followed her home. He stole the whole lot.
M: but, what does he look like. Surely they must have a description.
W: oh, yes. They have. Lets see, in his 30s, tall, bushy dark hair, slight northern accent. Sounds a bit like you actually.   #p#副标题#e#

Questions 19 to 22 are based on the conversation you have just heard

19. What does the woman want the man to read in the newspaper?

20. How did the man mentioned in the newspaper try to win further trust from the victims?

21. What is the warning from the police?

22. what does the woman speaker tell us about the old lady?

Conversation two

M: Miss Jones, could you tell me more about your first job with hotel marketing concepts.
W: yes, certainly. I was a marketing consultantresponsible for marketing ten UK hotels. They were all luxury hotels in the leisure sector all of very high standard.
M: Which markets were you responsible for?
W: For Europe and Japan.
M: I see from your resumethat you speak Japanese. Have you ever been to Japan?
W: Yes, I have. I spent a month in Japan in 2006. I met all the key people in the tourist industry, the big tour operators, and the tourist organizations. As I speak Japanese, I had a very big advantage.
M: Yes, of course. Have you had any contact with Japan, in your present job?
W: yes, Ive had a lot. Cruises have become very popular with the Japanese both for holidays and for business conferences. In fact, the market for all types of luxury holidays for the Japanese has increased a lot recently.
M: really? Im interested to hear more about that. But first tell me have ever traveled on a luxury train, the Orienting Expressfor example.
W: no I havent. But Ive traveled on the Gracial express to Switzerland, and I traveled across China by train about 8 years ago. I love train travel. Thats why I am very interested in this job.

Questions 23 to 25 five are based on the conversation youve just heard.

23. What did the woman do in her first job?

24. What gave the woman an advantage during her business trip in Japan?

25. Why is the woman applying for the new job?

Section B
Passage One
Time! I think a lot about time. And not just because its the name of the news organizationI work for. Like most working people, I find time or the lack of it ,a never ending frustrationand an unwinnable battle. My everyday is a race against the clock that I never, ever seem to win. This is hardly a lonesome complaint. According to the families and work institutes national study of the changing workforce, fifty-five percent of employees say they dont have enough time for themselves, sixty-three percent dont have enough time for their spousesor partners, and sixty-seven percent dont have enough time for their children. Its also not a new complaint. I bet our ancestorsreturned home from hunting wild animals and gathering nuts and complained about how little time they had to pay in battle scenes on their cave wars. The difference is that the boss of animal-hunting and the head of nut-gathering probably told them to shut up or no survivalfor you. Todays workers are still demanding control over their time. The difference is todays bosses are listening. Ive been reading a report issued today calledWhen Work Worksproduced jointly by three organizations. They set out to find and award the employers who employ the most creative and most effective ways to give their workers flexibility. I found this report worth reading and suggest every boss should read it for ideas.

Questions 26~28 are based on the passage youve just heard.
26. What is the speaker complaining about?
27. What does the speaker say about our ancestors?
28. Why does the speaker suggest all bosses read the report by the three organizations?

Passage Two
"Loving a child is a circular business. The more you give, the more you get, the more you want to give." Penelope Leach once said. What she said proves to be true of my blooded family. I was born in 1931. As the youngest of six children, I learned to sharemy parents' love. Raising six children during the difficult times of the Great Depression took its toll on my parents' relationship and resulted in their divorcewhen I was 18 years old. Daddy never had very close relationships with his children and drifted even farther away from us after the divorce. Several years later a wonderful woman came into his life, and they were married. She had two sons, one of them still at home. Under her influence, we became ablended familyand a good relationship developed between the two families. She always
treated us as if we were her own children.
It was because of our other mother -- Daddy's second wife -- that he became closer to his own children. They shared over twenty-five years together before our father passed away. At the time of his death, the question came up of my mother -- Daddy's first wife -- attending his funeral.
I will never forget the unconditionallove shown by my stepmother when I asked her if she would object to mother attending Daddy's funeral. Without giving it a second thought, she immediately replied.“Of course not, Honey-she's the mother of my children.”

Questions 29~31 are based on the passage youve just heard.
29. According to the speaker, what contributed to her parents' divorce?
30. What brought the father closer to her own children?
31. What message does the speaker want to convey in this talk?

Passage Three
In February last year, my wife lost her job. Just as suddenly, the owner of the greenhouse where I worked as manager died of heart attack. His family announced that they were going to close the business because no one in the family wanted to run it. Things looked pretty gloomy. My wife and I read the WANT ads each day.

Then one morning, as I was hanging out thegoing out of businesssign at the greenhouse, the door opened, and in walked a customer. She was an office manager whose company had just moved into the new office park on the edge of town. She was looking for pots and plants to place in the receptionareas in the offices. “I dont know anything about plants,” she said, “Im sure in a few weeks theyll all be dead.”

While I was helping her select her purchases, my mind was raising. Perhaps as many as a dozen firms have recently opened offices in the new office park, and there were several hundred more acreswith construction underway. That afternoon, I drove out to the office park. By 6 oclock that evening, I had signed contracts with seven companies to rent plants from me and pay me a fee to maintainthem. Within a week, I had worked out an agreement to lease the greenhouse from the owners family. Business is now increasing rapidly, and one day, we hope to be the proud owners of the greenhouse.

Questions 32~35 are based on the passage youve just heard.
32. What do we learn about the greenhouse?
33. What was the speaker doing when the customer walked in on morning?
34. What did the speaker think of when serving the office manager?
35. What was the speakers hope for the future?

Section C
We are now witnessing the emergence of the advance economy based on information and knowledge: physical labor, raw materials and capital are no longer the key ingredientsin the creational wealth. Now the vital raw material in our economy is knowledge. Tomorrows wealth depends on the development and exchange of knowledge. And individuals entering the workforce offer the knowledge not their muscles. Knowledge workers get paid for their education and their ability to learn. Knowledge workers engagein mind work,they deal with symbols,words,figures and data. What does all this mean for you? As a future knowledge worker,you can expect to be generating,processing as well as exchaning information. Currently, three out of four jobs involve mind work,and that number will increase sharply in the future. Management and employees alike will be making decisions in such areas as product development, quality control and customer satisfaction. In the new world of work, you can look forward to being in constant training to acquire new skills that will help you keep up with improve technologies and procedures.You can also expect to be taking greater control of your career. Gone out of the nine-to-five jobs,lifelong securtiy, predictable promotions and even the conventionalwork place as you are familiar with. Don't expect the companies will provide you with a clearly defined work path. And don't wait for someone to empoweryou, you have to empower yourself.
 

 




相关文章