2007年12月大学英语四级

来源:http://www.putclub.com 2019-02-14

2007年6月大学英语四级
PartListening Comprehension (35 minutes)
Section A
Direction: In his section, you will hear 8 short conversations and 2 long conversations. At the end of each conversation, one or more questions will be asked about what was said. both the conversation and the questions will be spoken only once. After each question there will a pause. During the pause, you must read the four choices marked A),B),C) and D),and decide which is the best answer. Then mark the corresponding letter on Answer Sheet2 with a single line through the centre.

11. A) She used to be in poor health.            
    C) She was somewhat overweight
    B) She was popular among boys.           
    D) She didnt do well at high school.
12. A) At he airport.
    B) In a restaurant.                       
    C) In a booking office.               
    D) At the hotel reception.
13. A) Teaching her son by herself.           
    B) Having confidence in her son.           
    C) Asking the teacher for extra help.
    D) Telling her son not to worry.
14. A) Have a short break.   
    B) Take two weeks off.   
    C) Continue her work outdoors.               
    D) Go on vacation with the man.
15. A) He is taking care of this twin brother.
    B) He ha been feeling ill all week.   
    C) He is worried about Rods health.
    D) He has been in perfect condition.
16. A) She sold all her furniture before she moved house.
    B) She still keeps some old furniture in her new house.
    C) She plans to put all her old furniture in the basement.
    D) She brought a new set of furniture from Italy last month.
17. A) The woman wondered why the man didnt return the book.
    B) The woman doesnt seem to know what the book is about.
    C) The woman doesnt find the book useful any more.
    D) The woman forgot lending the book to the man.
18. A) Most of the mans friends are athletes.
    B) Few people share the womans opinion.
    C) The man doesnt look like a sportsman.
    D) The woman doubts the mans athletic ability.   #p#副标题#e#

Questions 19 to 22 are based on the conversation you have heard.
19. A) She has packed it in one of her bags.
    B) She has probably left it in a taxi.
    C) She id going to get it the airport.
    D) She is afraid that she has lost it.
20) A) It ends in winter.
    B) It will cost her a lot.
    C) It will last one week.
    D) It depends on the weather.
21. A) The plane is taking off soon.
    B) There might be a traffic jam.
    C) The taxi is waiting for them.
    D) There is a lot of stuff to pack.
22. A) At home.
    B) In the mans car.
    C) At the airport.
    D) By the side of a taxi.

Questions 23 to 25 are based on the conversation you have just heard.
23. A) She is thirsty for promotion.
    B) She wants a much higher salary.
    C) She is tired of her present work.
    D) She wants to save travel expenses.
24. A) Translator.
    B) Travel agent.
    C) Language instructor.
    D) Environment engineer.
25. A) Lively personality and inquiring mind.
    B) Communication skills and team spirit.
    C) Devotion and work efficiency.
    D) Education and experience.           #p#副标题#e#

Section B
Directions:
    In this section, you will hear 3 short passage. At the end of each passage, you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a questions , you must choose the best answer from the four choices marked A),B),C)and D). Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the centre.

Passage One
Questions 26 to 29 are based on the passage you have just heard.
26.A. They care a lot about children.
    B. They need looking after in their old age.
    C. They want to enrich their life experience.
    D. They want children to keep them company.
27. A. They are usually adopted from distant places.
    B. Their birth information is usually kept secret.
    C. Their birth parents often try to conceal their birth information.
    D. Their adoptive parents dont want them to know their birth parents.
28. A. They generally hold bad feelings towards their birth parents.
    B. They do not want to hurt the feelings of their adoptive parents.
    C. They have mixed feelings about finding their natural parents.
    D. They are fully aware of the expenses involved in the search.
29. A. Early adoption makes for closer parent-child relationship.
    B. Most people prefer to adopt children from overseas.
    C. Understanding is the key to successful adoption.
    D. Adoption has much to do with love.

Passage Two
Questions 30 to 32 are based on the passage you have just heard.
30. A. He suffered from mental illness.
    B. He bought the washing on post.
    C. He turned a failing newspaper into a success.
    D. He was once a reporter for a major newspaper.
31. A. She was the first woman to lead a big U.S. publishing company.
    B. She got her first job as a teacher at the University of Chicago.
    C. She committed suicide because of her mental disorder.
    D. She took over her fathers position when he died.
32. A. People came to see the role of women in the business world.
    B. Katharine played a major part in reshaping Americansmind.
    C. American media would be quite different without Katharine.
    D. Katharine had exerted an important influence on the world.

Passage Three
Questions 33 to 35 are based on the passage you have just heard.
33. A. Itll enable them to enjoy the best medical care.
    B. Itll allow them to receive free medical treatment.
    C. Itll protect them from possible financial crises.
    D. Itll prevent the doctors from overcharging them.
34.A. They cant immediately get back the money paid for their medical cost.
    B. They have to go through very complicated application procedures.
    C. They can only visit doctors who speak their native languages.
    D. They may not be able to receive timely medical treatment.
35.A. They dont have to pay for the medical services.
    B. They neednt pay the entire medical bill at once.
    C. They must send the receipts to the insurance company promptly.
    D. They have to pay a much higher price to get an insurance policy.  

Section C
Directions: In this section, you will hear a passage three times. When the passage is read for the first time, you should listen carefully for its general idea. When the passage is read for the second time, you are required to fill in the blanks numbered from 36 to 43 with the exact words you have just heard. For blanks numbered from 44 to 46 you are required to fill in the missing information. For these blanks, you can either use the exact words you have just heard or write down the main points in your own words. Finally, when the passage is read for the third time, you should check what you have written.

    More and more of the words population are living in towns or cities. The speed at which cities are growing in the less developed countries is(36) ____. Between 1920 and 1960 big cities in developed countries(37) _____two and a half times in size, but in other parts of the world the growth was eight times their size.
    They(38) ____size of growth is bad enough, but there are now also very(39)____signs of trouble in the(40) _____of percentages of people living in towns and percentages of people working in industry. During the nineteenth century cities grew as a result of the growth of industry. In Europe the(41)_____of people living in cities was always smaller than that of the (42)_____working in factories. Now, however, the(43)_______is almost always true in the newly industrialized world:(44) ______________________________________ .Without a base of people working in industry, these cities cannot pay for their growth;(45)_______________________________________________________ . There has been little opportunity to build water supplies or other facilities. (46)  _________________________ a growth in the number of hopeless and despairing parents and starving children.      #p#副标题#e#


参考答案:
Section A
11 D 12 B 13 A 14 A 15 C 16 D 17 A 18 B 19 C 20 B 21 D 22 A 23 B 24 C 25 D
Section B
26 D 27 C 28 B 29 A 30 B 31 C 32 A 33 D 34 D 35 C
Section C
36 alarming
37 increased
38 sheer
39 disturbing
40 comparison
41 proportion
42 workforce
43 reverse
44 The percentage of people living in cities is much higher than the percentage working in industry
45 there is not enough money to build adequate houses for the people that live there, let alone the new arrivals
46 So the figure for the growth of towns and cities represent proportional growth of unemployment and underemployment

原文
11.
W:I ran into Sally the other day.I could hardly recognize her.Do you remember her from high school?
M:Yeah she was a little out of shape then.Well has she lost a lot of weight?
Q:What does the man remember of Sally?
12.
W:We don't think to have a reservation for you,sir.I'm sorry.
M:But my secretary said that she had reserved a room for me here.I phoned her from the airport this morning just before I got on board the plane.
Q:Where does the coversation most,probally place?
13.
W:What would you do if you were in my position?
M:If Paul were ma son,Ijust not sorry,now that his teacher is giving him extra help and he is working hard himself.He sure to do well in the next exam.
Q:What's the man's suggestion to the woman?
14.
M:You had your hands full and have been overworked during the last teo weeks.I think you reallyneed to go out and get some fresh air and sunshine.
W:You are right.That's just what I am thingking about.
Q:What is the woman most probably going to do?
15.
W:Hello,John,how are you feeling now?I hear you've been ill.
M:They must have confused me with my twin brother Rod.He's been seek,but I've never found better in my life.
Q:What do we learn about the man?
16.
M:Did you really give away all your furniture when you move into the new house last month?
W:Just the useless pieces,as I'm planning to purchase new set from Italy for the sitting room only.
Q:What does the woman mean?
17.
M:I've brough back your Oxford companion to English Literature.I thought you might use it for your paper.Sorry not to have returned it earlier.
W:I was wondering where that book was.
Q:What can we infer from that conversation?
18.
W:To tell the truth,Tony.It never occurred to me that you are an athlete.
M:Oh,really?Most people who meet me including some friends of mine don't think so either.
Q:What do we learn from the conversation?

Conversation 1:
M:Marry!I hope you're packed and ready to leave.
W:Yes,I'm packed ,but not quite ready.I can't find my passport,
M:Your passport?That's the one thing you mustn't leave behind!
W:I know,I haven't lost it.I've packed it,but I can't remember which bag it's in.
M:Well,you'll have to find it at the airport.Come on!The taxi is waiting.
W:Did you say the taxi?I thought we were going in your car.
M:Yes,well I had plan,too.But I'll explain later,you've got to be there in an hour.
W:The plane doesn't leave for 2 hours.Anyway,I'm ready to go now.
M:Now,you've taking just one case.Is that right?
W:No,there's one in the hall as well.
M:Gosh!What a lot of stuff!You're taking for a month instead of a week.
W:Well,you can't depend on the weather.It might be cold.
M:It's never cold in Rome,certainly not in May.Come on,we really must go.
W:Right,we're ready.We've got the bags,I'm sure there's no need to rush.
M:There is.I asked the taxi driver to wait 2 minutes,not 20!
W:Look,I'm supposed to be going away to relax,you're making me nervous!
M:Well,I Want you to relax on holiday,but you can't relax now.
W:OK,I promise not to relax,at least not until we get into the airport and I find my passport.

Conversation 2:
W: Oh, Im fed up with my job.
M: Hey, there is a perfect job for you in the paper today. You might be interested.
W: Oh, what is it? What do they want?
M: Wait a minute. Er, here it is. The European Space Agency is recruiting translators.
W: The European Space Agency?
M: Well, thats what it says. They need an English translator to work for French or German.
W: So they need a degree in French or German, I suppose. Well, Ive got that. Whats more, I have plenty of experience. What else are they asking for?
M: Just that. A university degree and three or four years of experience as a translator in a professional environment, They also say the person should have a lively and enquiring mind, effective communication skills and the ability to work individually or as a part of the team.
W: Well, if I stay at my present job much longer, I wont have any mind or skills left. By the way, what about salary? I just hope it isnt lower than what I get now.
M: Its said to be negotiable. It depends on the applicants education and experience. In addition to basic salary, there is a list of extra benefits. Have a look yourself.
W: Hmm, travel and social security plus relocation expenses are paid. Hey this isnt bad. I really want the job.   #p#副标题#e#
Section B

Passage One
When couples get married, they usually plan to have children. Sometimes, however, a couple can not have a
child of their own. In this case, they may decide to adopt a child. In fact, adoption is very common today. There are about 60 thousand adoptions each year in the United States alone. Some people prefer to adopt infants, others to adopt older children. Some couples adopt children from their own countries, others adopt children from foreign countries. In any case, they all adopt children for the same reason——they care about children and want to give their adopted child a happy life. Most adopted children know that they are adopted. Psychologists and child-care experts generally think this is a good idea. However, many adopted children or adoptees have very little information about their biological parents. As a matter of fact, it is often very difficult for adoptees to find out about their birth parents because the birth records of most adoptees are usually sealed. The information is secret so no one can see it. Naturally, adopted children have different feelings about their birth parents. Many adoptees want to search for them, but others do not. The decision to search for birth parents is a difficult one to make. Most adoptees have mixed feelings about finding their biological parents. Even though adoptees do not know about their natural parents, they do know that their adopted parents want them, love them and will care for them

Passage Two
Catherine Gram graduated from the University of Chicago in 1938 and got a job as a news reporter in san Francisco. Catherines father used to be a successful investment banker. In 1933, he bought a failing newspaper, The Washington Post.Then Catherine returned to Washington and got a job, editing letters in her fathers newspaper. She married Philip Gram, who took over his father-in-laws position shortly after and became a publisher of The Washington Post. But for many years, her husband suffered from mental illness and he killed himself in 1963. After her husbands death, Catherine operated the newspaper. In the 1970s, the newspaper became famous around the world and Catherine was also recognized as an important leader in newspaper publishing. She was the first woman to head a major American publishing company, the Washington Post companyIn a few years, she successfully expanded the company to include newspaper, magazine, broadcast and cable companies.She died of head injuries after a fall when she was 84. More than 3 thousand people attended her funeral, including many government and business leaders. Her friends said she would be remembered as a woman who had an important influence on events in the United States and the world. Catherine once wrote, “The world without newspapers would not be the same kind of world.” After her death, the employees of the Washington Post wrote, “The world without Catherine would not be the same at all.”

Passage Three
Obtaining good health insurance is a real necessity while you are studying overseas. It protects you from minor and major medical expenses that can wipe out not only your savings but your dreams of an education abroadThere are often two different types of health insurance you can consider buying, international travel insurance and student insurance in the country where you will be going.An international travel insurance policy is usually purchased in your home country before you go abroad. It generally covers a wide variety of medical services and you are often given a list of doctors in the area where you will travel who may even speak your native language. The drawback might be that you may not get your money back immediately, in other words, you may have to pay all you medical expenses and then later submit your receipts to the insurance company.On the other hand, getting student heath insurance in the country where you will study might allow you to only pay a certain percentage of the medical cost at the time of the service and thus you dont have to have sufficient cash to pay the entire bill at once.Whatever you decide, obtaining some form of health insurance is something you should consider before you go overseas. You shouldnt wait until you are sick with a major medical bills to pay off.

Section C Compound Dictation
More and more of the worlds population are living in towns or cities. The speed at which cities are growing in the less developed countries is alarming . Between 1920 and 1960 big cities in developed countries increased two and a half times in size, but in other parts of the world the growth was eight times their size. The sheer size of growth is bad enough, but there are now also very disturbing signs of trouble in the comparison of percentages of people living in towns and percentages of people working in industry, During the nineteenth century, cities grew as a result of the growth of industry. In Europe the proportion of people living in ci8ties was always smaller than that of the workforce working in factories. Now, however, the reverse is almost always true in the newly industrialized world: The percentage of people living in cities is much higher than the percentage working in industry.Without a base of people working in industry, these cities cannot pay for their growth; There is not enough money to build adequate houses for the people that live there, let alone the new arrivals. There has been little opportunity to build water supplies or other facilities. So the figures for the growth of towns and cities represent proportional growth of unemployment and underemployment, a growth in the number of hopeless and despairing parents and starving children.




相关文章