2004年6月大学英语四级

来源:http://www.putclub.com 2019-02-27

 

1. A) The man saw Mark on the street two months ago.
B) The woman had forgotten Mark's phone number.
C) The woman made a phone call to Mark yesterday
D) Mark and the woman had not been in touch for some time.
2. A) The man is late for the trip because he is busy.
B) The woman is glad to meet Mr. Brown in person.
C) The man is meeting the woman on behalf of Mr. Brown.
D) The woman feels sorry that Mr. Brown is unable to come.
3. A) At 10:30.
B) At 10:25.
C) At 10:40.
D) At 10:45.
4. A) The man no longer smokes.
B) The man is under pressure from his wife.
C) The man usually follows his wife's advice.
D) The man refuses to listen to his doctor's advice.
5. A) Move to a big city.
B) Become a teacher.
C) Go back to school.
D) Work in New York.
6. A) Quit delivering flowers.
B) Work at a restaurant.
C) Bring her flowers every day.
D) Leave his job to work for her.
7. A) She can find the right person to help the man.
B) She can help the man out.
C) She's also in need of a textbook.
D) She picked up the book from the bus floor.
8. A) The man was confused about the date of the appointment.
B) The man wants to change the date of the appointment.
C) The man is glad he's got in touch with the doctor.
D) The man can't come for the appointment at 4:15.
9. A) The two speakers are at a loss what to do.
B) The man is worded about his future.
C) The two speakers are seniors at college.
D) The woman regrets spending her time idly.
10. A) She has learned a lot from the novel:
B) She also found the plot difficult to follow.
C) She usually has difficulty remembering names.
D) She can recall the names of most characters in the novel.
Section B Compound Dictation
The Library of Congress is Americas national library. It has more than one-hundred-twenty-million books and other objects. It has newspapers, _____1____publications and letters of____5____interest. It also has maps, photographs, art____3_____, movies, sound recordings and musical____4_____.The Library of Congress is open to the public Monday through Saturday, except for government holidays. Anyone may go there and read anything in the collection. But no one is____5____to take books out of the building.
The Library of Congress was____6______in eighteen-hundred. It started with eleven boxes of books in one room of the Capitol Building. By eighteen-fourteen, the collection had increased to about three-thousand books. They were_____7____that year when the Capitol was burned during Americas war with Britain.
To help re-build the library, Congress bought the books of President Thomas Jefferson. Mister Jeffersons collection included seven-thousand books in seven languages.
____8_____ . Today, three buildings hold the librarys collection._____9_____. It buys some of its books and gets others as gifts. It also gets materials through its copyright office.____10____. This means the Library of Congress receives almost everything published in the United States.   #p#副标题#e#

答案:
1.D 2.C 3.C 4.A 5.B 6.D 7.B 8.A 9.C 10.B
Section B Compound Dictation答案
1. popular
2. historical
3. prints
4. instruments
5. permitted
6. established
7. destroyed
8. In 1897, the library moved into its own building across the street from the Capitol
9. The library provides books and materials to the US Congress and also lends books to other American libraries, government agencies and foreign libraries.
10. Anyone who wants copyright protection for a publication in the US must send two copies to the library.
原文:

1. M: I ran into our friend Mark yesterday on the street, and he said he hadn't heard from you in two months.
W: Yes, I know. But I've been too busy to phone him.
Q: What can be inferred from the conversation?

2. M: Mr. Brown asked me to tell you that he's sorry he can't come to meet you in person. He's really too busy to make the trip.
W: That's okay. I'm glad you've come in his place.
Q: What do we learn from the conversation?

3. M: So, when are the other guys going to get here? The train is leaving in 10 minutes. We can't wait here forever!
W: It's 10:30 already? They are supposed to be here by now! I told everybody to meet here by 10:15.
Q: When is the train leaving?

4. W: So you've finally listened to your wife's advice and given up smoking?
M: It was my doctor's advice. I'm suffering from high blood pressure.
Q: What do we learn from the conversation?

5. W: Frank, I thought you were working in New York.
M: I was, but I've moved back. I just couldn't get used to living in a big city, so here I am back in school taking courses for a teacher's certificate.
Q: What is Frank planning to do?

6. M: Washing dishes at the restaurant every day is really boring.
W: Why don't you quit and deliver flowers for me?
Q: What does the woman advise the man to do?

7. M: Can I borrow your math textbook? I lost mine on the bus.
W: You've asked the right person. I happen to have an extra copy.
Q: What does the woman mean?

8. W: Hello, this is Dr. Gray's office. We're calling to remind you of your 4:15 appointment for your annual checkup tomorrow.
M: Oh, thanks. It's a good thing you called. I thought it was 4:15 today.
Q: What do we learn from the conversation?

9. W: I just can't believe this is our last year. College is going by fast.
M: Yeah. We'll have to face the real world soon. So, have you figured out what you're going to do after you graduate?
Q: What do we learn from the conversation?

10. M: I had a hard time getting through this novel.
W: I share your feeling. Who can remember the names of 35 different characters?
Q: What does the woman imply?   

Section B
The Library of Congress is America's national library. It has millions of books and other objects. It has newspapers and popular publications, as well as letters of historical interest. It also has maps, photographs, art prints, movies, sound recordings, and musical instruments. All together, it has more than 100 million objects. The Library of Congress is open to the public Monday through Saturday except for public holidays. Anyone may go there and read anything in the collection. But no one is permitted to take books out of the building. The Library of Congress was established in 1800. It started with 11 boxes of books in one room of the Capitol Building. By 1814, the collection had increased to about 3,000 books. They were all destroyed that year, when the Capitol was burned down during America's war with Britain. To help rebuild the library, Congress bought the books of president Thomas Jefferson. Mr. Jefferson's collection included 7,000 books in seven languages. In 1897, the library moved into its own building across the street from the Capitol. Today, three buildings hold the library's collection. The library provides books and materials to the U.S. Congress and also lends books to other American libraries, government agencies, and foreign libraries. It buys some of its books and gets others as gifts. It also gets materials through its copyright office. Anyone who wants copyright protection for a publication in the U.S. must send two copies to the library. This means the Library of Congress receives almost everything that is published in the United States.
 




相关文章