2003年9月大学英语四级

来源:http://www.putclub.com 2019-04-09

1. A) Give Bob a phone call.??????C) Go look for Bob.
? B) Go and pick Bob up.???????D) Wait for Bob.
2. A) She is working in the city.?????C) Jobs are easier to find in the city.
? B) Life in the suburbs is lonely.????D) It's less expensive l/ring in the city.
3. A) In a printing shop.???????? C) At a bookstore.
? B) At a publishing house.???????D) In a library.
4. A) The woman be more careful next time.?C) The woman find a spare key.
? B) They try to think of a solution.???? D) They come downstairs.
5. A) Sending an e-mail.?????????C) Talking on the phone.
? B) Working in an office.????????D) Doing spelling practice.
6. A) Buy something for the picnic.???? C) Go shopping with the man.
? B) Go for a ride around town.??????D) Have a picnic.
7. A) The woman misplaced her class permit for biology.
? B)The woman arrived for registration too early.
? C) The woman missed registration for the biology course.
? D) The woman got a wrong class permit.
8. A) The woman likes the weather in New York very much.
? B) The woman will stay in New York a long time.
? C) The man is planning to visit New York.
? D) It's quite cold in New York now.
9. A) The old lady sitting next to the couple likes toys very much.
? B) An old lady took the couples suitcase for her own.
? C) The couple's suitcase was stolen in the restaurant.
? D) The man forgot to put the toys in their suitcase.
10. A) She's flying to Hong Kong.
? B) She's going to buy an air ticket.
? C) She's going to say good-bye to Bill.
? D) She's leaving for Hoog Kong with Bill.   #p#副标题#e#

Section B
Directions: In this section, you will hear 3 short passages. At the end of each passage. you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A),B),C)and D). Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre.
Passage One
Questions 11 to 13 are based on the passage you have just heard.
11. A)They him only retired workers.
??B) They each do jobs they are good at.
??C) They close the hotel during low seasons.
??D) They employ as few workers as possible.
12. A) Staff training.??????????C) Cleaning and washing up.
??B) Book-keeping.????????? D) Gardening and flower arranging.
13. A) They have their hotel beautifully decorated.
??B) They provide delicious food.
??C) They make their guests feel at home.
??D) They give parties regularly for their visitors.
Passage Two
Questions 14 to 17 are based on the passage you have just heard.
14. A) To withdraw his deposit.?????? C) To rob the bank.
??B) To cash a cheek.??????????D) To get his prize.
15. A) A radio announcer?????????C) A car mechanic.
??B) A bank employee.?????????D) A movie actor.
16. A) They let him do what he wanted to.??C) They pressed the alarm.
??B) They helped him find large bills.???D) They called the police.
17. A) He was afraid that be would be caught on the spot.
??B) Large bills were not within his reach.
??C) The maximum sum allowed was 55,000.
??D) He was limited by time and the size of his pockets.
Passage Three
Questions 18 to 20 are based on the passage you have just heard.
18. A) A rescuer on the Golden Gate Bridge.??C) A telephone operator.
??B) A professional diver.???????? D) A guard on the Golden Gate Bridge.
19. A) Someone ham fallen off the bridge.
??B) Someone on the bridge is being attacked.
??C) Someone is threatening to destroy the bridge.
??D) Someone on the bridge is attempting to kill himself.
20. A) Call the mother to come fight away.
??B)Try to communicate with them first.
??C) Help them to get out of their misty.
??D) Remind them that they have children to take care of.  #p#副标题#e#

参考答案
PartListening Comprehension
1-----5 D A C B C
6----10 A B C B A
11---15 D C C D C
16---20 A D A D B
2003年9月?
大学英语四级考试历年全真试卷
参考答案 详细解答和录音文字材料??

2003年9月?大学英语四级考试历年全真试卷参考答案 详细解答和录音文字材料?? PartListening Comprehension? Section A?1.M:I can't understand why Bob isn't here yet.Do you think we should try to call him or go look for him?W:He probably just got held up in traffic.Let's give him a few more minutes.Q:What are the spcakers probably going to do?2.M:Hi,Susan.Have you decided where to live when you get married?W:I'd like to live in the downtown area near my work,but Nathan wants a house in the suburbs to save on expenses.Q:Why does Susan want to live in the city?3.M:I'd like to buy a copy of Professor Franklin's book on American culture.W:I'm sorry.The book has been out of print for some time now.Q:Where does the conversation most probably take place?4.W:I've just locked my keys in my room.Now what should I do?M:I can't believe it.You're always so careless.Anyhow,let's calm down and try to figure things out.Q:What does the man suggest?5.W:Can you give us your e-mail address so we can get back to you as soon as possible?M:I'll send you an e-mail so we don't have to do the spelling on the phone,okay?Q:What are the speakers doing?6.W:Hi,George.Could you give me a ride?I want to buy some food for the picnic.M:Okay.I'm going home,but I can drop you at the supermarket.Q:What does the woman want to do?7.W:My name is Helen Ware.W-A-R-E Can I get a class permit for biology?M:Oh,no.Not now.Registration for students whose last names begin with "W" doesn't start until tomorrow.Q:What does the man mean?8.M:What was the weather like when you left New York last week?W:It was very much like the weather here in Beijing.So you needn't take a lot of clothes if you don't plan to stay there long.Q:What do we learn from the conversation?9.W:What are these things in our suitcasc?There aren't any toys at all.Where have you put them?M:Oh,no.This is not our suitcase.The old lady must have taken ours by mistake.She was sitting next to us at the restaurant.Q:What can we infer from the conversation?10.M:Are you really leaving for Hong Kong tomorrow morning?W:Yeah,I guess so.I've got my air ticket and I just can't wait to see Bill there.Q:What is the woman going to do? Section BPassage One?Pamela Royal and her partner,Edith Clark,are the owners of the Sea View Hotel in Brighton.As much of their business is seasonal,they do a good deal of the work themselves. In order to make a profit,it is necessary to keep down the cost of extra staff.Although they will never make a fortune,for the last ten years they have carned a reasonable living from the hotel.?They work extremely well together and each has her own duties.In general,Pamela does the book keeping.She is excellent with figures and seldom makes a mistake.She also takes care of the decorations,particularly the flower arranging,which is her hobby.Edith,on the other hand,makes all the staff arrangements,and when necessary does the cooking.She is a very patient woman,and if guests make complaints she tries her best to solve their problem.?However, the two ladies do not do all the work themselves.They usually employ college students to do the cleaning and the washing up.Bob Albert,who is a retired policeman,goes in two hours a day to do the gardening,or take care of the swimming pool. Both ladies are very popular. They believe in having an informal relationship with the guests,and often make friends with their regular visitors.Last month was their tenth anniversary in Brighton,and they had a dinner with their friends to celebrate.Pamela gave a speech and everyone wished them loads of success for the future.11.How do Pamela and Edith manage to keep down the cost of the hotel?12.What jobs in the hotel are given to the college students?13.Why are the two ladies popular in the area? Passage Two?Some people dream of being President of the United States.Some dream of becomingstars in a Hollywood movie,and others of making millions of dollars overnight.But, could a dream like that come true in real life?Well,it did happen to Peter Johnson.Peter was an auto mechanic.One day,he walked into the Union Trust Bank in Baltimore and took 5,000 dollars that did not belong to him.The guards and other employees stood back and let him stuff the bills in his shirt and pants without tryingto prevent him from taking the money.No one tripped an alarm.No one pulled a gun.No one called the police.Why did they allow him to get away with it??Well, everything was legal. Peter had won a contest promoted by a Baltimore radio station. The first prize entited him to enter the Union Trust bank and gather up as much money as he could lay his hands within five minutes. Because he could not bring any large bags or boxes into the bank,all the money had to be placed in his pockets.As the time went by, Peter ran about wildly,trying to pick up as many large bills as he could find.When his time was up,he was out of breath,but was $5,000 richer.14.Why did Peter go the Union Trust Bank?15.What was Peter's job?16.What did the guards do when Peter started gathering the money?17.Why didn't Peter take more money from the bank? Passage Three?Larry Smith is one of the rescuers on the Golden Gate Bridge.His job is to save people who attempt to jump into the sea.If the telephone rings at three in the morning,he knows it's trouble.Someone is threatening to commit suicide. Larry will get his things ready,and in no time he'll be out the door and heading to the spot.?"If you aren't too late,"Larry says,"you climb out onto the cold steel and try to talk to the poor soul,and pull him or her back to safety.For many suicide attempts are made on the spur of the moment,and lives can be saved.But if you fail,if the person jumps into the bottomless pool,there's no describing how helpless s you feel.Often,would-be jumpers are driven to despair and see no hope out of their misery.The trick is to open channels of communication with them.Following are some tricks that have worked:‘If you're going to jump,at least give me your mom's phone number so I can call and tell her.'orThat's a nice watch.If you're going to jump,can I have it?'Sometimes,all it takes is the voice of the human being who cares."?Larry estimates he has rescued about thirty people in his ten years of service. 18.What is Larry's job?19.What is happening if Larry's phone rings at 3 o'clock in the morning?20.What does Larry Smith usually do to stop someone from jumping off the bridge?This is the end of listening comprehension.??1-5 DACBC 6-10 ABCBA?11-15 DCCDC 16-20 ADADB? PartListening Comprehension ?Section A?1.【答案】D?【分析】这是一个推断题。男士不知鲍勃怎么还没到,就问女士该给鲍勃打电话还是去寻找他。女士认为鲍勃可能遇到交通堵塞,就说"Let's give him a few more minutes",建议多等一会儿。结合上下文很易于推断出答案。 ?2.【答案】A?【分析】这是一个细节题。男士问苏珊结婚后打算在哪儿住,苏珊回答说想住城中上班近(to live in the downtown area near my work)。显然A是正确答案。?3.【答案】C?【分析】这是一个推断题。男士说想买一本富兰克林教授有关美国文化的书。女士回答说这书已脱销一段时间了。谈话地点当然是书店。?4.【答案】B?【分析】这是一个理解题。女士说她把钥匙锁屋里了,不知该怎么办。男士虽然话中稍有责备,但还是深明事理,建议一起平静地想对策(let's calm down and try to figure things out)。?5.【答案】C?【分析】这是一个细节题。首先要注意到这样一个细节"so we don't have to do the spelling on the phone"。其次是要听清楚问题(What are the speakers doing?)。?6.【答案】A?【分析】这是一个理解题。其实只要听出"I want to buy some food for the picnic",结合选项就可以得出答案。?7.【答案】B?【分析】这也是一个理解题。听出"Registration for students whose last names begin withW 'doesn't start until tomorrow"十分关键。?8.【答案】C?【分析】这是一个推断题,也是一个理解题。男士想了解纽约的天气情况,女士告之了纽约的天气情况之后,还建议男士不打算久呆的话不必多带衣服。因此很容易得出答案C。?9.【答案】B?【分析】这是一个推断题。女士抱怨说箱子里都放了些什么,根本没有玩具,问男士把玩具放哪儿了。男士一看不是自己的箱子,因此认为一定是就餐时被旁边的老太太误拿了(The old lady must have taken ours by mistake)。?10.【答案】A?【分析】这是一个理解题。听清楚问句十分重要(Are you really leaving for Hong Kong tomorrow morning?)。而且下文还有补充信息"I just can't wait to see Bill there"。所以容易得出答案A。? Section B ?Passage One?【内容梗概】Pamela RoyalEdith Clark一起开了一家海景酒店。为了有利可图,她们竭力降低成本,比如亲自干活,少雇人,只偶尔雇佣大学生等。而且还和客人保持一定程度的友好关系。因此两人在当地很受欢迎。?11.【答案】D?【分析】这是一个细节理解题。只要听出"In order to make a profit, it is necessary to keep down the cost of extra staff",再加上上下文信息就可以得出答案D。?
12.【答案】C?【分析】这也是一个细节理解题。听出了"They usually employ college students to do the cleaning and the washing up",就能很容易地得出答案C。?13.【答案】C?【分析】这是一个理解题。问题是两位女士为什么在当地很受欢迎,根据文中有如下语句"Both ladies are very popular. They believe in having an informal relationship with the guests, and often make friends with their regular visitors"。对照选项显然答案为C。?Passage Two?【内容梗概】不同的人有不同的梦想。人人都渴望自己美梦成真。文中谈到一个叫做彼得·约翰逊的人,在一个电台节目中获了头奖,确实美梦成真,可以在某一规定的时间内走进一家银行愿拿多少钱就拿多少钱而不受任何干涉。遗憾的是他最后只拿到了5千美元。?14.【答案】D?【分析】这是一个细节题。前文详述了他如何拿钱而不受干涉,接着说明"The first prize entitled him to enter the Union Trust Bank and gather up as much money as he could lay his hands within five minutes",故选D。?15.【答案】C?【分析】这也是一个细节题。不过涉及这个题的语句简短而一闪而过,也不与文中其他部分有联系,完全要依赖听出它"Peter was an auto mechanic"。?16.【答案】A?【分析】这是一个细节推断题。既可以根据文中细节"The guards and other employees stood back and let him stuff the bills in his shirt and pants without trying to prevent him from taking the money",也可以根据全文信息结构推断出答案A。?17.【答案】D?【分析】这是一个细节题。文中有这样的语句"The first prize entitled him to enter the Union Trust Bank and gather up as much money as he could lay his hands within five minutes. Because he could not bring any large bags or boxes into the bank, all the money had to be placed in his pockets";可得知受到了时间和荷包大小的限制,得出答案D。?Passage Three?【内容梗概】Larry Smith是金门桥的救生员。他的工作就是救护在此落海或跳海的人。一旦半夜有电话打来,他就知道麻烦来了。多年的经验已使他掌握了一些救护策略。?18.【答案】A?【分析】这是一个主旨题。这个问题所涉及到的内容既是文章开篇第一句话"Larry Smith is one of the rescuers on the Golden Gate Bridge",又是本文的主题思想。?19.【答案】D?【分析】这是一个细节推理题。文中提到"If the telephone rings at three in the morning, he knows it's trouble. Someone is threatening to commit suicide",结合本文主题就可以得出答案D。?20.【答案】B?【分析】这是一个细节归纳题。文中已有一个语句"They trick is to open channels of communication with them",再结合下文相关语句,可以知道Larry Smith通常采取和对方交流的方法。故选B
 




相关文章