2000年6月大学英语四级

来源:http://www.putclub.com 2019-02-23

 

Section A
Directions: In this section, you will hear 10 short conversations. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. Both the conversation and the question will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the pause, you must read the four choices marked A), B), C) and D), and decide which is the best answer. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre.
Example:
you will read:
A)At the office
B)In the waiting room
C)At the airport
D)In a restaurant
From the conversation we know that the two were talking about some work they had to finish in the evening.This is most likely to have taken place at the office.Therefore,A)"At the office"is the best answer.You should choose [A] on the Answer sheet and mark it with a single line through the centre.
Sample Answer [A][B][C][D]
1.
A) She is not interested in the article.
B) She has given the man much trouble.
C) She would like to have a copy of the article.
D) She doesn't want to take the trouble to read the article.
2.
A) He saw the big tower he visited on TV.
B) He has visited the TV tower twice.
C) He has visited the TV tower once.
D) He will visit the TV tower in June.
3.
A) The woman has trouble getting along with the professor.
B) The woman regrets having taken up much of the professor's time.
C) The woman knows the professor has been busy.
D) The woman knows the professor has run into trouble.
4.
A) He doesn't enjoy business trips as much as he used to.
B) He doesn't think he is capable of doing the job.
C) He thinks the pay is too low to support his family.
D) He wants to spend more time with his family.
5.
A) The man thought the essay was easy.
B) They both had a hard time writing the essay.
C) The woman thought the essay was easy.
D) Neither of them has finished the assignment yet.
6.
A) In the park.
B) Between two buildings.
C) In his apartment.
D) Under a huge tree.
7.
A) It's awfully dull.
B) It's really exciting.
C) It's very exhausting.
D) It's quite challenging.
8.
A) A movie.
B) A lecture.
C) A play.
D) A speech.
9.
A) The weather is mild compared to the past years.
B) They are having the coldest winter ever.
C) The weather will soon get warmer.
D) The weather may get even colder.
10.
A) A mystery story.
B) The hiring of a shop assistant.
C) The search for a reliable witness.
D) An unsolved case of robbery.  #p#副标题#e#
Section B
Directions: In this section, you will hear 3 short passages. At the end of each passage, you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre.
Passage One
questions 11 to 14 are based on the passage you have just heard.
11.
A) They want to change the way English is taught.
B) They learn English to find well paid jobs.
C) They want to have an up to date knowledge of English.
D) They know clearly what they want to learn.
12.
A) Professionals.
B) College students.
C) Beginners.
D) Intermediate learners.
13.
A) Courses for doctors.
B) Courses for businessmen.
C) Courses for reporters.
D) Courses for lawyers.
14.
A) Three groups of learners.
B) The importance of business English.
C) English for Specific Purposes.
D) Features of English for different purposes.
Passage Two
Questions 15 to 17 are based on the passage you have just heard.
15.
A) To show off their wealth.
B) To feel good.
C) To regain their memory.
D) To be different from others.
16.
A) To help solve their psychological problems.
B) To play games with them.
C) To send them to the hospital.
D) To make them aware of its harmfulness.
17.
A) They need care and affection.
B) They are fond of round-the-world trips.
C) They are mostly from broken families.
D) They are likely to commit crimes.    
Passage Three
Questions 18 to 20 are based on the passage you have just heard.
18.
A) Because it was too heavy.
B) Because it did not bend easily.
C) Because it did not shoot far.
D) Because its string was short.
19.
A) It went out of use 300 years ago.
B) It was invented after the shortbow
C) It was discovered before fire and the wheel.
D) It's still in use today.
20.
A) They are accurate and easy to pull.
B) Their shooting range is 40 yards.
C) They are usually used indoors.
D) They took 100 years to develop.    #p#副标题#e#
听力原文
Section A
1.
M: Would you like a copy of professor Smith's article?
W: Thanks, if it's not too much trouble.
Q: What does the woman imply?
2.
W: Did you visit the Television Tower when you had your vacation in Shanghai last summer?
M: I couldn't make it last June. But I finally visited it two months later. I plan to visit it again sometime next year.
Q: What do we learn about the man?
3.
M: Prof. Kennedy has been very busy this semester. As far as I know, he works until midnight every day.
W: I wouldn't have troubled him so much if I had know he was so busy.
Q: What do we learn from the conversation?
4.
W: If I were you, I would have accepted the job.
M: I turned down the offer because it would mean frequent business trips away from my family.
Q: Why didn't the man accept the job?
5.
M: How are you getting on with your essay, Mary? I'm having a real hard time with mine.
W: After two sleepless nights, I'm finally through with it.
Q: What do we learn from this conversation?
6.
W: Where did you say you found this bag?
M: It was lying under a big tree between the park and the apartment building.
Q: Where did the man find the bag?
7.
M: Wouldn't you get bored with the same routine year teaching the same things to children?
W: I don't think it would be as boring as working in an office. Teaching is most stimulating.
Q: What does the woman imply about office work?
8.
M: I was terribly embarrassed when some of the audience got up and left in the middle of the performance.
W: Well, some people just can't seem to appreciate real-life drama.
Q: What are they talking about?
9.
W: Oh, it's so cold. We haven't had such a severe winter for so long, have we?
M: Yes, the forecast says it's going to get worse before it warms up.
Q: What do we learn from the conversation?
10.
M: You were seen hanging about the store on the night when it was robbed, weren't you?
W: Me? You must have made a mistake. I was at home that night.
Q: What are they talking about?    #p#副标题#e#
Section B
Passage One
There are three groups of English learners: beginners, intermediate learners, and learners of special English. Beginners need to learn the basics of English. Students who have reached an intermediate level benefit from learning general English skills. But what about student who want to learn specialist English for their work or professional life? Most students, who fit into this third group have a clear idea about what they want to learn. A bank clerk, for example, wants to use this specialist vocabulary and technical terms of finance. But for teachers, deciding how to teach specialist English is not always so easy. For a start, the variety is enormous. Every field from airline pilots to secretaries has its own vocabulary and technical terms. Teachers also need to have an up-to-date knowledge of that specialist language, and not many teachers are exposed to working environments outside the classroom. These issues have influenced the way specialist English is taught in schools. This type of course is usually known as English for Specific Purposes, or ESP and there isn't ESP courses for almost every area of professional and working life. In Britain, for example, there are courses which teach English for doctors, lawyers, reporters travel agents and people working in the hotel industry. By far, the most popular ESP courses are for business English.
Questions 11 to 14 are based on the passage you have just heard.
11. What is the characteristic of learners of special English?
12. Who needs ESP courses most?
13. What are the most popular ESP courses in Britain?
14. What is the speaker mainly talking about?
Passage Two
The first step to stop drug abuse is knowing why people start to use drugs. The reasons people abuse drugs are as different as people are from one to another. But there seems to be one common thread: people seem to take drugs to change the way they feel. They want to feel better or feel happy or to feel nothing. Sometimes, they want to forget or to remember. People often feel better about themselves when they are under the influence of drugs. But the effects don't last long. Drugs don't solve problems. They just postpone them. No matter how far drugs may take you, it's always around trip. After a while, people who miss drugs may feel worse about themselves, and then they may use more drugs. If someone you know is using or abusing drugs, you can help. The most important part you can play is to be there. You can let your friends know that you care. You can listen and try to solve the problem behind your friend's need to use drugs. Two people together can often solve a problem that seems too big for one person alone. Studies of heavy abusers in the United States show that they felt unloved and unwanted. They didn't have close friends to talk to. When you or your friends take the time to care for each other, you're all helping to stop drugs abuse. After all, what is a friend for?
Questions 15 to 17 are based on the passage you have just heard.
15. Why do some people abuse drugs?
16. According to the passage, what is the best way to stop friends from abusing drugs?
17. What are the findings of the studies about heavy drug users?
Passage Three
Bows and arrows, are one of man's oldest weapons. They gave early man an effective weapon to kill his enemies. The ordinary bow or short bow was used by early all early people. This bow bad limited power and short range. However, man overcame these faults by learning to track his targets at a close range. The long bow was most likely discovered when someone found out that a five-foot piece of wood made a better bow than a three-foot piece. Hundreds of thousands of these bows were made and used for three hundred years. However, not one is known to survive today. We believe that a force of about one hundred pounds was needs to pull the string all the way back on a long bow. For a long time the bow was just a bent stick and string. In fact, more changes have taken place in a bow in the past 25 years than in the last 7 centuries. Today, bow is forceful. It is as exact as a gun. In addition, it requires little strength to draw the string. Modern bows also have precise aiming devices. In indoor contests, perfect scores from 40 yard are common. The invention of the bows itself ranks with discovery of fire and the wheel. It was a great-step-forward for man.
Questions 18 to 20 are based on the passage you have just heard.
18. Why did man have to track his target at a close range when using a short bow?
19. What does the passage tell us about the long bow?
20. What do we know about modern bows?
参考答案
Part I
1.C 2.C 3.B 4.D 5.B
6.D 7.A 8.C 9.D 10.D
11.D 12.A 13.B 14.C 15.B
16.A 17.A 18.C 19.B 20.A




相关文章